Hemelwateropvangsysteem

De gemeente Goes verkocht de afgelopen jaren verschillende bouwkavels. Bij de verkoop legden we in enkele wijken een extra bouweis op. Dit ging om de wijken Ouverture en Mannee in Goes en een deel van de I.G.J. van den Boschstraat in Wilhelminadorp. De bouweis was dat kopers verplicht waren om een hemelwateropvangsysteem aan te leggen, te onderhouden en te blijven gebruiken.

Hemelwateropvangsysteem geen verplichting meer

We kwamen erachter dat het als gemeente niet is toegestaan om extra bouweisen op te leggen. Met de kennis van toen, dachten we dat we dit wel konden opleggen. De gemeente Goes handelde onrechtmatig door het hemelwateropvangsysteem verplicht te stellen. Daarom lieten we de verplichting los voor bewoners in de wijken Mannee, Ouverture en een deel van de I.G.J. van den Boschstraat in Wilhelminadorp om een hemelwateropvangsysteem te hebben. We informeerden huidige bewoners hierover per brief. 

Heb jij een woning gebouwd of gekocht in deze wijken of straat en ben je inmiddels verhuisd? Ben je van mening dat je bent benadeeld door deze extra bouweis? Dan kan je bij de gemeente Goes een verzoek aanvragen tot schadevergoeding. 

Een verzoek tot schadevergoeding

Je kan een e-mail te sturen naar stadskantoor@goes.nl. Zet in deze e-mail jouw contactgegevens en het adres van de woning waar het over gaat. We sturen jou dan een aanvraagformulier voor schadevergoeding toe. Vul dit formulier in en stuur deze terug naar ons. Wij beoordelen het verzoek. Wij kijken bijvoorbeeld of de extra bouweis in de koopovereenkomst stond en of de vordering door verjaring is komen te vervallen. 

Heb je nog vragen? 

Neem dan gerust contact op met de gemeentejurist Maurits van Belzen. Dit kan via e-mail m.van.belzen@goes.nl of via telefoonnummer 14 0113.   

Meer weten over het hemelwateropvangsysteem? Bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen op: Hemelwateropvangsysteem | Gemeente Goes