Nieuwsberichten

Geen nieuws meer missen? U kunt nieuwsberichten van de gemeente Goes volgen via WhatsApp-kanalen. U hoeft het nieuws dan niet meer op te zoeken, het verschijnt vanzelf op uw telefoon. U vindt het kanaal via deze link.

Nieuwsoverzicht

 • Goes verwelkomt 40.000ste inwoner

  Burgemeester Cees van den Bos heette vandaag - 22 juli 2024 - de 40.000ste inwoner van Goes welkom: Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni 2024 geboren.

 • Aandacht voor pleegzorg in de gemeente Goes

  Eerder dit jaar ontving de gemeente Goes een ‘Ons Huis een 2e Thuis’-deurmat van Zeeuwse jeugdzorgspecialist Juvent. Dit om het belang van voldoende pleegouders onder de aandacht te brengen. Om nog meer mensen te bereiken gaat de deurmat op zijn eigen tour door de wijken en dorpen van de gemeente Goes. Buurthuis de Pit was vandaag het startpunt.

 • Oude melkfabriek verkocht

  Woensdag 10 juli 2024 hebben de gemeente Goes en Kennedy West Vastgoed het koopcontract van de oude melkfabriek Hollandia Goes in het Marconigebied getekend.

 • Isolatiesubsidie beschikbaar voor woningeigenaren

  Ben je eigenaar en bewoner van een slecht geïsoleerd huis? Dan kan je in aanmerking komen voor een subsidie van het Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP). Het gaat om een subsidie van maximaal €1700,- voor het isoleren van je woning.

 • Zo zwem je veilig in het Veerse Meer

  Het Veerse Meer is een prima plek om het water in te duiken. Let wel op waar je zwemt, zodat oesters of kruiskwallen de pret niet bederven. Bij zwemwaterlocatie Wolphaartsdijk Schelphoek kan je de Japanse kruiskwal vinden.

 • Duurzame verkeersborden in Goes

  In de gemeente Goes staan bijna 80.000 verkeersborden. Ieder jaar moeten er verkeersborden worden vervangen. En dat heeft gevolgen voor het milieu. Daarom wil de gemeente Goes meer milieuvriendelijke materialen gebruiken in de openbare ruimte. Vandaag onthulden we het eerste duurzame verkeersbord bij de Hollandse Hoeve in Goes.

 • Blauwalg in de Westvest

  In de Westvest in Goes is blauwalg gevonden. Blauwalg is een natuurlijk verschijnsel dat in warme, droge perioden voorkomt. De bacterie kan giftige stoffen produceren. Daarom is het advies om contact met water uit de Westvest te voorkomen. De gemeente Goes plaatst waarschuwingsbordjes bij de Westvest. Ook is de fontein in het water uitgezet.

 • LI sports wint Groene Pluim 2024

  Het Goese bedrijf LI sports heeft dit jaar de Groene Pluim gewonnen. De gemeente Goes reikte de prijs voor de vijfde keer uit. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor organisaties die duurzaam ondernemen. Gemeente Goes zet actief in op het verduurzamen van bedrijven en daar hoort een compliment als de Groene Pluim bij.

 • Voetbalkooi bij speeltuin 't Puttertje

  Aan de Fransen van de Putterstraat in Goes-Oost ligt een speelplek met een voetbalkooi. De gemeente Goes gaat deze voetbalkooi na de zomer weghalen. Dit doen we omdat er bij het voetballen in de kooi, te hard geluid is dan volgens de wet mag. Verschillende buurtbewoners hebben hier last van. We gaan met buurtbewoners een plan maken voor een nieuwe invulling. Zodat iedereen er fijn en veilig kan wonen en spelen.

 • Reizende tentoonstelling naar Wolphaartsdijk

  Van 1 juli tot 1 oktober kun je als inwoner of bezoeker van Wolphaartsdijk genieten van een bijzondere fototentoonstelling. De tentoonstelling is gratis te bezoeken op het Wolfertsplein in Wolphaartsdijk.

 • Hemelwateropvangsysteem

  De gemeente Goes verkocht de afgelopen jaren verschillende bouwkavels. Bij de verkoop legden we in enkele wijken een extra bouweis op. Dit ging om de wijken Ouverture en Mannee in Goes en een deel van de I.G.J. van den Boschstraat in Wilhelminadorp. De bouweis was dat kopers verplicht waren om een hemelwateropvangsysteem aan te leggen, te onderhouden en te blijven gebruiken.

 • Start project 'Cool Neighbourhoods'

  Gemeente Goes doet mee aan het nieuwe Europese Interegg project 'Cool Neighbourhoods'. Het doel van dit project is het verminderen van hittestress door wijken te vergroenen. Op 13 juni 2024 is er een startevenement in Middelburg. Inwoners, ondernemers, beleidsmakers en studenten zijn van harte welkom.