Bijplaatsing

Algemeen

Vuilniszakken naast de ondergrondse container zorgen voor rommel op straat en veroorzaken zwerfvuil. Helaas hebben we hier soms ook in de gemeente Goes op een aantal plekken mee te maken. Het tegengaan van bijplaatsen blijkt lastig ondanks maatregelen die we als gemeente nemen. Daarom vragen we ook aan u om mee te denken hoe we naastplaatsen van vuilniszakken kunnen tegengaan. We zijn benieuwd naar uw idee!

Druk op de bovenstaande knop. Door dit formulier in te vullen en te verzenden kunt u uw ideeën over het voorkomen van bijplaatsen aan ons doorgeven.

Wat doen we al tegen bijplaatsing

De gemeente Goes heeft al verschillende maatregelen die bijplaatsing moet tegengaan. Bij een aantal ondergrondse containers liggen 'bloemenmatten'. Deze kunststof matten met bloemetjes zorgen voor een fris en groen geheel rondom de container. Door deze matten wordt minder snel afval naast de container gezet. 

Op alle ondergrondse containers staat dat het verboden is om afval naast de container te plaatsen. Het naastplaatsen van een vuilniszak kan beboet worden. Ook staat op alle containers een telefoonnummer waar naar gebeld kan worden als de container in storing is. 

Als er toch afval naast een container ligt, dan kan dit gemeld worden via Fixi of door naar de gemeente te bellen (140113). De medewerkers van Reiniging ruimen het afval zo snel mogelijk op. 

Wat kunt u doen tegen bijplaatsing

Als u ergens afval naast een ondergrondse container ziet liggen, dan kunt u een melding doen via Fixi. Online kunt u een melding maken via Melding openbare ruimte (Fixi) | Gemeente Goes. U kunt ook telefonisch een melding doen via 140113. 

Als de ondergrondse container in storing is, kunt u bellen naar het telefoonnummer dat op de container staat. Neemt u daarna uw afval weer mee naar huis of ga naar een andere ondergrondse container in de buurt. U vindt hier een overzicht van alle ondergrondse containers in gemeente Goes. 

Heeft u zelf ideeën over hoe we bijplaatsing kunnen tegengaan? Geef deze dan door via de knop bovenaan deze pagina. Wij bekijken alle ingebrachte ideeën met het voornemen om de haalbare ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren.