Strooiroutes

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen veilig over straat kan, ook wanneer het gesneeuwd of gevroren heeft. Daarom staan onze medewerkers in de winterperiode dag en nacht klaar om bij (opkomende) gladheid op wegen en fietspaden te strooien. We strooien op hoofdverkeersroutes, aan- en afvoerroutes, routes voor openbaar vervoer, doorgaande woonstraten en doorgaande fietsroutes.

Het is helaas onmogelijk om heel Goes sneeuwvrij te maken en te houden en om overal de gladheid te bestrijden. We moeten daarin keuzes maken. Milieu en verkeersveiligheid staan daarbij voorop. Een kaart met daarop de strooiroutes vindt u onderaan deze pagina. 

Waar strooien we niet?

We strooien niet op trottoirs, voetpaden en binnenwegen. U kunt daar wel zelf iets doen tegen gladheid. Daarom vragen we iedere inwoner in ie­der geval de stoep rond of langs de eigen woning goed vrij te houden van sneeuw en ijs. Zo houden we samen Goes veilig. 

Niet alle wegen in en rond Goes zijn in het beheer van onze gemeente. Een deel valt onder het beheer van de Provincie Zeeland of het Waterschap. Op de website van deze organisaties vindt u de actuele strooiroutes voor deze wegen. 

Een melding?

Wilt u iets melden over een situatie buiten? Dit kan via Fixi. U kunt de app Fixi downloaden op uw telefoon of een melding maken via de website: Melding openbare ruimte (Fixi) | Gemeente Goes

Strooiroutes