Regentonnenactie

De gemeente Goes zet in op duurzaamheid en het voorkomen van wateroverlast. Daarom organiseren we een regentonnenactie. Woont u in de gemeente Goes? Dan kunt u een regenton bestellen met korting. Let op: op dit moment zijn alle regentonnen uitverkocht. Nieuwe zijn in bestelling!

Ook in Goes zien we de gevolgen van klimaatverandering. Droogte en extreme regenbuien wisselen elkaar af. Die buien kunnen in een korte tijd zorgen voor een overlopende riolering en veel water op straat. Het aansluiten van een regenton zorgt voor een vertraagde afvoer van het regenwater en ondersteunt hiermee de waterafvoer. 

Door het gebruik van een regenton wordt regenwater opgevangen, in plaats van dat het direct in de afvoer verdwijnt. Dit opgevangen water kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de planten water te geven of als drinkwater voor huisdieren.  Op die manier hoeft daar geen drinkwater voor gebruikt te worden.

Zo helpt u onze gemeente klimaatbestendiger te maken én bespaart u kostbaar drinkwater. Alle B-tjes helpen, want al die kleine B-tjes samen, maken een groot verschil!

De regenton

Een regenton vangt regen op die in de dakgoot van een huis, schuur of ander gebouw is gevallen. De regenton wordt aangesloten op de regenpijp door middel van een vulautomaat. Een vulautomaat zorgt ervoor dat het water uit de dakgoot in de regenton terecht komt en dat wanneer deze vol is het water wordt afgevoerd naar het riool.

U kunt ook kiezen om geen vulautomaat te gebruiken en de regenton zonder deksel onder de regenpijp te zetten. Het overtollige water wordt dan niet afgevoerd naar het riool.

De gemeente Goes stelt twee soorten regentonnen beschikbaar: 100 en 168 liter.

Helaas is dit type ton uitverkocht! 

Regenton 100 liter, inclusief voet, deksel, kraan en vulautomaat
Afmeting ton: diameter 35,5 cm en hoogte 94 cm
Afmeting voet: diameter 38 cm en hoogte 27,5 cm

€30,-

Helaas is dit type ton uitverkocht! 

Regenton 168, inclusief voet, deksel en kraan
Afmeting ton: diameter 58 cm en hoogte 79 cm
Afmeting voet: diameter 71 cm en hoogte 38 cm

€40,-

Helaas is dit type ton uitverkocht!

Regenton 168 liter, inclusief voet, deksel, kraan en vulautomaat
Afmeting ton: diameter 58 cm en hoogte 79 cm
Afmeting voet: diameter 71 cm en hoogte 38 cm

 

€50,-

Actievoorwaarden

  • De actie start op 19 oktober en loopt zolang de voorraad strekt.
  • Bestel en maak een ophaalafspraak via deze pagina. U vindt de links om een regenton te bestelling onderaan deze pagina.
  • De regentonnen zijn alleen beschikbaar voor inwoners van de gemeente Goes.
  • U kunt per huishouden één regenton kopen en voor deze actie geldt: op = op. De actie wordt wel op een later moment nog herhaald. Houdt daarvoor deze pagina in de gaten.

Ophalen op afspraak

Wanneer u de regenton besteld heeft kunt u deze op de afgesproken datum komen ophalen in het Bespaarhuis aan de Lijnbaan 14 in Goes. Neem dan ook de afspraakbevestiging mee. 

De regentonnen kunnen alleen op dinsdagen opgehaald worden en op afspraak. De wachttijd voor het ophalen van de ton kan oplopen tot maximaal vijf weken na aankoop.

Het Bespaarhuis is elke dinsdag open tussen 15.00 en 21.00 uur. Neem een kijkje in het Bespaarhuis voor meer duurzame tips!

Parkeren

Bij het Bespaarhuis kunt u niet parkeren met de auto. Wij verzoeken u om uw auto in het Marconigebied, op het Hollandiaplein of op een van de parkeerplaatsen aan de zuidzijde van het station te parkeren.

Komt u een regenton ophalen van 168 liter? Probeer dan een tweede persoon mee te nemen. De voet van deze regenton past niet in de ton en moet los meegenomen worden.

Heeft u vragen over de regentonnen? Neem dan contact op met bespaarhuis@goes.nl

Bestellen en afspraak maken

Wilt u uw B-tje bijdragen aan het klimaat? Bestel dan hier uw regenton!

Ik wil een regenton van 100 liter met vulautomaat bestellen (UITVERKOCHT)

Ik wil een regenton van 168 liter zonder vulautomaat bestellen (UITVERKOCHT). 

Ik wil een regenton van 168 liter met vulautomaat bestellen (UITVERKOCHT).

Heeft u uw regenton besteld, maak dan hier een afspraak om uw regenton op te halen in het Bespaarhuis (AFSPRAAK MAKEN NIET MEER MOGELIJK).