Regentonnenactie

De gemeente Goes zet in op duurzaamheid en het voorkomen van wateroverlast. Daarom organiseren we een nieuwe regentonnenactie. Woont u in de gemeente Goes? Dan kunt u een regenton bestellen met korting.

Ook in Goes zien we de gevolgen van klimaatverandering. Droogte en extreme regenbuien wisselen elkaar af. Die buien kunnen in een korte tijd zorgen voor een overlopende riolering en veel water op straat. Het aansluiten van een regenton zorgt voor een vertraagde afvoer van het regenwater en ondersteunt hiermee de waterafvoer. 

Een regenton vangt regenwater op. Zo verdwijnt het water niet direct in de afvoer. Dit opgevangen water kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de planten water te geven of als drinkwater voor huisdieren. Op die manier hoeft daar geen drinkwater voor gebruikt te worden. Zo helpt u onze gemeente klimaatbestendiger te maken én water te recyclen. Alle B-tjes helpen, want al die kleine B-tjes samen maken een groot verschil.

De regenton

Een regenton vangt regen op die in de dakgoot van een huis, schuur of ander gebouw valt. De regenton wordt aangesloten op de regenpijp door middel van een vulautomaat. Een vulautomaat zorgt ervoor dat het water uit de dakgoot in de regenton terecht komt. Zit de regenton vol? Dan zorgt een vulautomaat er ook weer voor dat het water wordt afgevoerd naar het riool.

De gemeente Goes stelt twee soorten regentonnen beschikbaar: 100 en 168 liter.

Beschikbaar

Regenton 100 liter, inclusief voet, deksel, kraan en vulautomaat 
Afmeting ton: diameter 37 cm en hoogte 94 cm
Afmeting voet: diameter 38 cm en hoogte 29 cm

€40,-

Beschikbaar

Regenton 168 liter, inclusief voet, deksel, kraan en vulautomaat 
Afmeting ton: diameter 58 cm en hoogte 79 cm
Afmeting voet: diameter 50 cm en hoogte 31 cm

€50,-

Actievoorwaarden

  • De actie start op 15 februari en loopt zolang de voorraad strekt.
  • Bestel en maak een ophaalafspraak via deze pagina. Onderaan de pagina vindt u de linkjes om een regenton te bestellen.
  • De regentonnen zijn alleen beschikbaar voor inwoners van de gemeente Goes.
  • U kunt per huishouden één regenton kopen en voor deze actie geldt: op = op.

Ophalen op afspraak

Heeft u een regenton besteld? U kunt deze dan op de afgesproken datum ophalen in het Bespaarhuis aan de Lijnbaan 14 in Goes. U moet de afspraakbevestiging meenemen bij het ophalen van de regenton.

De regentonnen kunnen alleen op dinsdagen opgehaald worden en op afspraak. 

Parkeren

Bij het Bespaarhuis kunt u niet parkeren met de auto. Wij raden u aan om uw auto te parkeren in het Marconigebied, op het Hollandiaplein of aan de zuidzijde van het station.

Heeft u een regenton van 168 liter besteld? Kom dan met iemand samen. De voet van de regenton past namelijk niet in de ton en moet los meegenomen worden.

Vragen?

Heeft u vragen over de regentonnen? Neem dan contact op via bespaarhuis@goes.nl

Bestellen en afspraak maken

Ik wil een regenton van 100 liter met vulautomaat bestellen 

Ik wil een regenton van 168 liter met vulautomaat bestellen

Heeft u een regenton besteld? Maak dan hier een afspraak om uw regenton op te halen in het Bespaarhuis.

Start afspraak maken voor afhalen regenton