Evenement organiseren

Algemeen

Wilt u een evenement organiseren in de Gemeente Goes? Bijvoorbeeld een braderie, optocht, sportevenement, festival of straatbarbecue? Dan volgt u verschillende stappen.

Stappenplan organiseren evenement

Stappenplan organiseren evenement

Voorbereiding

Aanmelden evenement

Het is niet meer mogelijk het evenement aan te melden voor het evenementenoverzicht 2024. Ga door naar stap 1.

Meld het evenement aan voor het evenementenoverzicht 2024. Door de aanmelding reserveert u een datum en locatie.  Dat betekent nog niet dat u toestemming heeft om het evenement te houden.

Het aanmelden van uw evenement is aan te raden voor vergunning plichtige evenementen van categorie B of C.

Stap 1

Moet ik mijn evenement melden of heb ik een vergunning nodig?

Kleine evenementen kunnen vaak georganiseerd worden door alleen een melding te doen. Grote evenementen zijn vaak vergunningsplichtig. De vergunningencheck hieronder helpt u om te bepalen of uw evenement moet melden of dat u een vergunning nodig heeft.

Voor het organiseren van grootschalige of risicovolle evenementen is altijd een A, B of C-evenementenvergunning nodig. 0-evenementen zijn alleen meldingsplichtig. Op de pagina: Uitleg indeling categorie├źn voor evenementen staat meer informatie.

Stap 2

Indienen van uw aanvraag evenement organiseren

Na uitkomst van de vergunningcheck kunt u de melding doen of de vergunning aanvragen. Misschien heeft u nog een andere vergunning of ontheffing nodig. Zie hiervoor de evenementenpagina.

Vraagt u een vergunning aan?

Dan is het verplicht om een aantal documenten op te sturen. Zorg dat u in ieder geval onderstaand document bij hand hebt wanneer u de vergunningaanvraag doet.

  • Situatietekening evenemententerrein en alle objecten

Afhankelijk van het soort evenement dat u organiseert kunnen wij om aanvullende stukken vragen.

Moet u een melding doen?

Een melding doet u 20 werkdagen voor het evenement bij de gemeente. Een vergunningaanvraag doet u minimaal 12 weken voor het evenement bij de gemeente. Dat doet u via onderstaand formulier.

Stap 3

Toestemming voor het evenement

Voldoet u aan alle voorwaarden? En heeft u alle vergunningen, ontheffingen of overeenkomsten gekregen die u nodig heeft? Dan krijgt u van de gemeente een bericht met daarin toestemming voor het evenement. Voor een melding krijgt u na uiterlijk tien werkdagen een reactie. Een beslissing op uw vergunningaanvraag krijgt u uiterlijk binnen 12 weken na het indienen van een volledige aanvraag. 

Hulp nodig bij het organiseren van een evenement?

Wij staan voor u klaar! Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij nemen dan contact met u op.

Start adviesverzoek

Veiligheidsbaan Grote Markt Goes

Beleidsregels voor het organiseren van een evenement

Kosten 2024

Indien u een evenementenvergunning nodig heeft voor een C-categorie evenement worden hiervoor kosten gerekend. De tarieven zijn opgenomen in de legesverordening. Een melding doen is gratis.