Evenement organiseren

Algemeen

Wilt u een evenement organiseren in de Gemeente Goes? Bijvoorbeeld een braderie, optocht, sportevenement, festival of straatbarbecue? Dan volgt u verschillende stappen.

Stappenplan organiseren evenement

Stappenplan organiseren evenement

Stap 1

Aanmelden evenement voor 2024

Meld het evenement aan voor het evenementenoverzicht 2024. Door de aanmelding reserveert u een datum en locatie.  Dat betekent nog niet dat u toestemming heeft om het evenement te houden. U moet een evenement die u in 2024 wil organiseren,  aanmelden vóór 1 november 2023.

Stap 2

Moet ik mijn evenement melden of heb ik een vergunning nodig?

Kleine evenementen kunnen vaak georganiseerd worden door alleen een melding te doen. Grote evenementen zijn vaak vergunningsplichtig. De vergunningencheck hieronder helpt u om te bepalen of uw evenement moet melden of dat u een vergunning nodig heeft.

Voor het organiseren van grootschalige of risicovolle evenementen is altijd een B- of C-evenementenvergunning nodig. 0-evenementen zijn alleen meldingsplichtig. Op de pagina: Uitleg indeling categorieën voor evenementen staat meer informatie.

Stap 3

Indienen van uw aanvraag evenement organiseren

Na uitkomst van de vergunningcheck kunt u de melding doen of de vergunning aanvragen. Misschien heeft u nog een andere vergunning of ontheffing nodig. Zie hiervoor de evenementenpagina.

Vraagt u een vergunning aan?

Dan is het verplicht om een aantal documenten op te sturen. Zorg dat u deze bij de hand heeft voordat u de aanvraag start.

  • Programma of draaiboek van het evenement
  • Situatietekening evenemententerrein en alle objecten
  • Plattegrond en indeling bouwwerk/tent/evenementterrein
  • Verkeersplan
  • Routebeschrijving/parcours
  • Concept beveiligingsplan

Moet u een melding doen?

Een melding doet u 10 werkdagen voor het evenement bij de gemeente. Een vergunningaanvraag doet u 12 weken voor het evenement bij de gemeente. Dat doet u via onderstaand formulier.

Stap 4

Toestemming voor het evenement

Voldoet u aan alle voorwaarden? En heeft u alle vergunningen, ontheffingen of overeenkomsten gekregen die u nodig heeft? Dan krijgt u van de gemeente een bericht met daarin toestemming voor het evenement. Voor een melding krijgt u na uiterlijk tien werkdagen een reactie. Voor een vergunningaanvraag krijgt u uiterlijk na 12 weken een reactie. 

Wat u moet weten

Misschien wilt u subsidie aanvragen voor uw evenement. Kijk hiervoor op:

Hulp nodig bij het organiseren van een evenement?

Wij staan voor u klaar! Neem via het onderstaande nummer contact met ons op. Wij helpen u graag.
Bel 14-0113.

Veiligheidsbaan Grote Markt Goes

Kosten 2024

Indien u een evenementenvergunning nodig heeft dan worden hiervoor kosten gerekend. De tarieven zijn opgenomen in de legesverordening. Een melding doen is gratis.