Zwerfafval

Zwerfafval is afval dat in het milieu terecht komt en daar niet thuishoort. In de gemeente Goes gaan we dit op verschillende manieren tegen.

In de gemeente Goes werken we samen met het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden. Scholen kunnen een gastles aanvragen over zwerfafval of vrijwilligers kunnen via het MEC een grijper lenen om zwerfafval in hun buurt te rapen. Neem contact op met het MEC voor meer informatie.

Ga via deze link naar de website van Milieu Educatie Centrum De Bevelanden. 

Een persoon is met een grijper en vuilniszak zwerfafval aan het opruimen.

World Cleanup Day 

Elk jaar op de derde zaterdag in september is het World Cleanup Day. Wereldwijd wordt er in 180 landen zwerfafval geraapt op deze dag. Ook de gemeente Goes ondersteunt deze actie. U kunt een grijper halen bij het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden en in uw eigen buurt zwerfafval rapen. Meer weten? Neem contact op via openbareruimte@goes.nl.  

Ga via deze link naar de pagina World Cleanup Day van Supporters van Schoon. 

Ga via deze link naar de website van de wereldwijde Cleanup Day. 

Landelijke opschoondag

Elk jaar wordt in maart de Landelijke Opschoondag gehouden. In heel Nederland gaan mensen op pad om hun omgeving schoon te maken. In de gemeente Goes ondersteunen we deze actie. U kunt een grijper halen bij het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden en in uw eigen buurt zwerfafval rapen. Meer weten? Neem contact op via openbareruimte@goes.nl.