HOME  |  Zelf regelen  |  Trouwambtenaren

Trouwambtenaren

De trouwambtenaren kunt u bereiken via e-mail stadskantoor@goes.nl.

Ellen van der Baan

van der Baan
contactgegevens en taken Ellen van der Baan
FunctieTrouwambtenaar
Taken

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk!

En dan komt ‘De Dag’ dichterbij. Lichte spanning over hoe het allemaal zal verlopen. De locatie waar jullie trouw aan elkaar gaan beloven is in gereedheid gebracht, maar er moet nog veel gebeuren. Zo ook de voorbereiding van mij, als jullie trouwambtenaar.

Ik zal mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Ellen van der Baan en ik heb de mooie functie van trouwambtenaar bij de gemeente Goes. Wat geweldig is dat!

De huwelijksdag is een dag om nooit te vergeten en daarbij hoort een ceremonie die bij jullie past, die over jullie gaat. Daarom maak ik ongeveer twee weken vóór jullie dag een afspraak met jullie.

Een lach, een knipoog, wat maakte dat jullie voor elkaar vielen? Dat zijn de vragen die ik jullie als BABS kom stellen en natuurlijk nog zoveel meer. Juist de antwoorden, leuke verhalen en anekdotes, zijn van belang voor de speech die ik zal schrijven en waarmee jullie ceremonie  onvergetelijk zal zijn. 

Natuurlijk zal ik letten op hoe jullie de huwelijksplechtigheid in gedachten hebben, want het is tenslotte jullie dag en daar wil ik graag een mooie herinnering aan meegeven.

Ik hoop jullie te ontmoeten zodat we er een geweldige bruiloft van kunnen maken.

Anton Bitter

Bitter
contactgegevens en taken Anton Bitter
FunctieTrouwambtenaar
Taken

Een persoonlijke huwelijksceremonie.

Een persoonlijke dag, jullie trouwdag. Een dag waarop jullie elkaar voor de wet het ja-woord gaan geven. Die ene dag is dan ook met recht jullie persoonlijke dag te noemen! 

Deze feestelijke dag begint met het officiële gedeelte: de huwelijksvoltrekking. Willen jullie dit bijzondere, onvergetelijke moment op een sfeervolle, maar zeer zeker op een persoonlijke manier beleven samen met jullie gasten, dan is dat waar ik met heel veel plezier mijn energie insteek. Formeel als het moet, ongedwongen als het kan. Mijn werkwijze is dan ook persoonlijk, interactief en met humor. In ons voorgesprek wordt alles besproken en voeg ik mijn ervaring en ideeën hier aan toe.  Mijn uitgangspunt blijft, dat dit officiële gedeelte, dit bijzondere persoonlijke moment, met de juiste bewoordingen en in de gewenste feestelijke gemoedelijke stemming plaats gaat vinden.  Zo zal er een ceremonie ontstaan, die blij, bespiegelend, romantisch, humoristisch en serieus kan zijn, maar altijd persoonlijk en betrokken. Een eersteklas, sfeervolle herinnering van jullie huwelijksvoltrekking is wat ik jullie als huwelijkscadeau wil geven.

Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) van de gemeente Goes sinds 2012 wil ik graag jullie huwelijk voltrekken. “Wat is hierop uw antwoord?”

Chantal Giesbertz

Giesbertz
contactgegevens en taken Chantal Giesbertz
FunctieTrouwambtenaar
Taken

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk!!! 

Sinds ’14 ben ik BABS bij de gemeente Goes en heb ondertussen al de nodige ervaring op gedaan. Niet alleen tijdens mijn eigen huwelijk in 2009, maar ook in de huwelijken die ik inmiddels gesloten heb. Toen ik zelf trouwde, merkte ik dat het belangrijk voor me was dat de BABS de juiste snaar raakte en een persoonlijk tintje aan de speech gaf. 

Wat ik zo bijzonder vind aan mijn baan als BABS, is dat ik elke keer weer met verschillende mensen te maken krijg. En omdat elk bruidspaar hun eigen wensen heeft voor de ceremonie is het voor mij de uitdaging om dit terug te laten komen in de toespraak. En wat is er mooier dan een bruidspaar en de gasten achteraf te horen zeggen:” Ja, dit ging echt over de bruid en bruidegom”. 

Voor het huwelijk vind er eerst een gesprek met jullie plaats waarin ik jullie vragen stel en het is aan jullie wat jullie aan mij kwijt willen. Door goed te luisteren en mee te schrijven, hoop ik een goed beeld van jullie te krijgen. Daarna ga ik er mee aan de slag. Een aantal eigenschappen  die voor mij van belang zijn om een speech te maken, zijn: persoonlijk, creatief, improviseren en origineel. Dit alles in overleg met jullie, want het is tenslotte jullie trouwdag!!

Ik hoop dat jullie na het lezen van dit stukje een goed gevoel hebben en dat ik deel uit mag maken van jullie onvergetelijke dag.          

 

Marjolijn Rijn

Rijn
contactgegevens en taken Marjolijn Rijn
FunctieTrouwambtenaar
Taken

Graag wil ik mij aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Marjolijn Rijn, ik woon in Goes en ben moeder van 3 kinderen. Ik heb een leidinggevende functie (deeltijdbaan )bij een grote multi national en ben in dienst bij de gemeente Goes als Babs. Dit alles doe ik, met veel enthousiasme en plezier. Ik omschrijf mijzelf als; open,positief, zorgzaam,avontuurlijk,creatief en levenservaren.

Ik vind het een uitdaging, om er voor te zorgen, dat de trouwceremonie voldoet aan de wensen van het bruidspaar. Net als ieder paar is ook iedere huwelijks- of partnerdag uniek. De ceremonie is dan ook precies, wat je er zelf van maakt. Als je een trouwlocatie binnen stapt, stap je als het ware in een andere wereld. Of je nu een uitgebreide , traditionele, moderne of eenvoudige ceremonie hebt, alle bruidsparen zeggen achteraf, dat er van de ceremonie iets magisch uitgaat.

Om het bruidspaar te leren kennen kom ik ongeveer 3 weken van te voren, bij jullie thuis, voor een gesprek. Als trouwambtenaar vindt ik dit een leuk onderdeel; het luisteren naar jullie verhaal! Natuurlijk bespreken we ook specifieke wensen voor de ceremonie en wat je daarin naar voren wilt laten komen. En daar maak ik dan een passend en uniek verhaal bij.

Hoe jullie trouwdag er ook uit gaat zien, voor mij is het een eer en een feest om eraan mee te mogen werken.

Margot den Toonder

den Toonder
contactgegevens en taken Margot den Toonder
FunctieTrouwambtenaar
Taken

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Er is een fantastische tijd aangebroken waarin (bijna) alles om jullie nu al prachtige dag draait en dat is maar goed ook. Er moet van alles worden gepland en geregeld, waarbij jullie uiteraard zoeken naar juist die elementen die maken dat jullie trouwdag 100% bij jullie past. Vergeet daarbij ook de trouwceremonie niet, want het moment en de manier waarop jullie definitief voor elkaar kiezen is zó belangrijk! Dat is althans mijn bescheiden mening. Maar wie ben ik dan?

Laat ik me kort voorstellen... Mijn naam is Margot den Toonder, een van de trouwambtenaren van de gemeente Goes. Ik ben niet geboren, maar wel getogen in Zeeland en na voltooiing van mijn rechtenstudie in Tilburg, ben ik met veel plezier teruggekeerd en sindsdien woon ik in Goes, samen met mijn jonge gezin.

In 2012 ben ik zelf in het huwelijksbootje gestapt en had ik het voorrecht een prachtige, persoonlijke trouwceremonie te ervaren waar ik nog vaak met veel plezier op terugkijk. Misschien nog wel vaker dan ik het fotoalbum opensla; in het dagelijkse leven word ik namelijk door het horen van bijvoorbeeld bepaalde uitspraken of muziek regelmatig 'teruggeworpen' in de tijd en beleef ik alles weer even helemaal opnieuw. Heel bijzonder! Die ceremonie heeft me dan ook zodanig geïnspireerd, dat ik zelf trouwambtenaar wilde worden om zo - hopelijk - andere bruidsparen diezelfde ervaring te laten beleven.

Inmiddels vervul ik de mooie functie van trouwambtenaar met veel plezier naast mijn reguliere baan en gezinsleven. Ik vind het bijzonder en leuk om een kijkje in jullie leven te mogen krijgen en een aandeel te mogen hebben in deze gelukkige tijd in jullie leven. Na een persoonlijk gesprek, waarin ik jullie het hemd van het lijf vraag om zo de leuke, lieve, maar ook grappige momenten die jullie hebben meegemaakt boven tafel te krijgen, ga ik aan de slag. Ik vertaal jullie verhaal naar een persoonlijke speech, die ik op jullie grote dag voordraag, zodat het jullie unieke moment wordt. Ook op andere vlakken van de trouwceremonie denk ik graag met jullie 'out of the box' en dus zijn al jullie wensen bespreekbaar. Alleen op die manier kunnen we samen een persoonlijke huwelijksvoltrekking realiseren waar jullie nog lang en met veel plezier op terug kunnen kijken en dát is nu net de uitdaging die ik graag aanga! Mocht mijn enthousiasme jullie aanspreken, dan ontmoet ik jullie graag. Ik kijk ernaar uit!

Bas van den Weijgert

Geen foto
contactgegevens en taken Bas van den Weijgert
FunctieTrouwambtenaar

Danielle van Zweeden

van Zweeden
contactgegevens en taken Danielle van Zweeden
FunctieTrouwambtenaar
Taken

Graag wil ik mij voorstellen aan alle aankomende bruidsparen die zich aan het voorbereiden zijn op een van de leukste gebeurtenissen van het leven.

Mijn naam is Danielle van Zweeden, in een lang verleden was ik intensive care verpleegkundige en deed dit werk met veel plezier.
Met de komst van onze tweeling in 2004, bleek dit werk niet meer te combineren en zocht ik naar een andere invulling van mijn vrije tijd, die mij net zoveel voldoening zou geven. Dat vond ik in mijn nieuwe functie als BABS waarmee ik in 2005 van start ging. 

Met heel veel plezier heb ik al vele bruidsparen begeleid richting een van de mooiste dagen van hun leven. Op een persoonlijke manier bereid ik, na een gezellig kennismakingsgesprek met het aankomende bruidspaar, een toespraak voor. Hierbij houd ik rekening met de eventuele aanwezigheid van kinderen of andere dierbare van het bruidspaar die op deze dag wel /of niet aanwezig zullen zijn.  Ik geef alle aandacht voor wensen van het aankomende bruidspaar en samen maken we er een dag van om nooit te vergeten.