Rolstoelvoorziening

HOME  |  Rolstoelvoorziening

Rolstoelvoorziening

In uw woning kunt u zich op verschillende manieren verplaatsen. Dit kan met een rollator, lopend met krukken, met een trippelstoel of met een rolstoel. Van deze voorzieningen valt de rolstoel onder de Wmo. Iedereen die zich alleen zittend kan verplaatsen als gevolg van een beperking, kan een melding doen met het verzoek in aanmerking te komen voor een rolstoel in het kader van de Wmo.

Welke rolstoelen zijn er?

rolstoel wmoEr zijn diverse soorten rolstoelen; handbewogen rolstoelen, duwrolstoelen en elektrische rolstoelen. Afhankelijk van de eigen mogelijkheden om de rolstoel voort te bewegen, zal er gekeken worden welke rolstoel geschikt is.

Accessoires

Accessoires zijn extra’s die niet noodzakelijk zijn om de rolstoel goed te kunnen gebruiken. In het algemeen is er geen reden om accessoires te vergoeden. Om wel voor een vergoeding in aanmerking te komen, is een medische indicatie noodzakelijk.

Eigen bijdrage

Voor de rolstoelvoorziening (m.u.v. een sportrolstoel) wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Sportrolstoelen/sportvoorziening

Wanneer u niet zonder sportrolstoel kan sporten, kunt u eventueel in aanmerking komen voor een vergoeding voor een sportrolstoel. Deze zijn over het algemeen niet bruikbaar in de gewone leefsituatie. U kunt dan mogelijk een tegemoetkoming krijgen in de kosten voor de aanschaf van een sportrolstoel. Lid zijn van een sportvereniging of regelmatig individueel sporten is een voorwaarde.

Voor een sportvoorziening geldt wél een eigen bijdrage.

Denkt u in aanmerking te komen voor een rolstoel?

Wanneer u een vraag heeft over een rolstoel, kunt u rechtstreeks bij Medipoint terecht. U dient dan eerst telefonisch contact op te nemen met Medipoint om een afspraak te maken. Voor meer informatie over Medipoint klik hier.

Medipoint kijkt samen met u naar de mogelijke oplossingen van uw vraag. In eerste instantie kan er mogelijk ook gebruik gemaakt worden van de uitleenservice. Wanneer dit nodig is, neemt Medipoint contact op met GR de Bevelanden.

Top