Wijziging beleidsregels bijzondere bijstand (30-05-2018)

HOME  |  GR de Bevelanden  |  Nieuws  |  Wijziging beleidsregels bijzondere bijstand

Wijziging beleidsregels bijzondere bijstand (30-05-2018)

vergoeding wasmachine, vergoeding koelkast

Wijziging beleidsregels bijzondere bijstand per 1 juni 2018

Per 1 juni  2018 wijzigen de beleidsregels voor bijzondere bijstand voor woninginrichting. Voor noodzakelijke duurzame gebruiksgoederen wordt in plaats van 70% nu 100% van de Nibud-normen verstrekt, zodat een kwalitatief en duurzaam apparaat aangeschaft kan worden. Er kan hierbij gedacht worden aan een wasmachine of koelkast.

De bijzondere bijstand voor duurzame gebruiksgoederen wordt in principe verstrekt in de vorm van een lening. De voorwaarden en uitzonderingen zijn opgenomen in de Beleidsregels Bijzondere Bijstand WIZ.

In uitzonderlijke gevallen kan er sprake zijn van bijzondere bijstand voor complete woninginrichting. Voorheen werd dit volledig verstrekt in de vorm van een lening.
Op grond van de nieuwe beleidsregels wordt nu een deel in de vorm van een lening verstrekt en het andere deel ‘om niet’. Dit laatste betekent dat dit deel niet terugbetaald hoeft te worden.

Wilt u meer weten over dit beleid, bekijk het document Beleidsregels Bijzondere Bijstand WIZ op onze website.

Neem altijd eerst contact op met de afdeling WIZ om na te gaan of u in aanmerking kan komen voor de bijzondere bijstand voordat u kosten maakt.

Top