Update vervoer TCR: Connexxion neemt het over (20-02-2020)

HOME  |  GR de Bevelanden  |  Nieuws  |  Update vervoer TCR: Connexxion neemt het over

Update vervoer TCR: Connexxion neemt het over (20-02-2020)

tcr wmo vervoer

Vervoersbedrijf Connexxion Taxiservices B.V. verzorgt vanaf zaterdag 22 februari het Wmo-, dagbestedings-, jeugdzorg-, en leerlingenvervoer in de vijf Bevelandse gemeenten. 

Het gaat om de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal. Connexxion neemt het vervoer over van Taxi Centrale Renesse (TCR), dat op maandag 10 februari failliet is verklaard.

Structurele oplossing

Er is de afgelopen weken alles aan gedaan om alle doelgroepen te blijven vervoeren. Een structurele oplossing is er dus vanaf zaterdag. De continu├»teit van het vervoer van ongeveer 3000 gebruikers van de Wmo- en dagbestedingvervoer is hiermee gegarandeerd. Dat geldt ook voor ongeveer 545 jongeren die gebruikmaken van het jeugdzorg- en leerlingenvervoer. Hun ouders/verzorgen zijn per sms op de hoogte gebracht. Zorginstellingen en scholen zijn ook ge├»nformeerd. 

Einde onzekere periode

Het vervoer vindt zoveel mogelijk plaats via bestaande afspraken en routes. Betrokkenen krijgen eventuele wijzigingen te horen. De gemeenten zijn opgelucht dat Connexxion bereid is gevonden het vervoer over te nemen. Hiermee komt een einde aan een onzekere periode van bijna drie weken. TCR vroeg op vrijdag 31 januari uitstel van betaling aan. 

Top