Jeugdfonds- Sport & cultuur Zeeland

HOME  |  Jeugdfonds- Sport & cultuur Zeeland

Jeugdfonds- Sport & cultuur Zeeland

zwemles Zeeland, zwemles Omnium GoesDe gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Reimerswaal zijn aangesloten bij het Jeugdfonds- Sport en Cultuur. Dit fonds is bedoeld om kosten voor sportieve en culturele activiteiten voor voor  kinderen van 4 tot 18 jaar te bekostigen. Het Jeugdfonds- Sport en Cultuur vergoedt bijvoorbeeld de contributie direct aan sportverenigingen, u hoeft dus niets zelf voor te schieten. 

Daarnaast is er, afhankelijk van de hoogte van de contributie, nog een tegemoetkoming beschikbaar voor sportkleding en sportmaterialen. Deze vergoeding wordt verstrekt in de vorm van een tegoedbon.

Het Jeugdfonds- Sport en Cultuur vergoedt alleen contributie van sportverenigingen die zijn aangesloten bij de landelijke sportbonden van de sportkoepel NOC*NSF.

  • Balsporten (voetbal, honkbal, hockey, korfbal, basketbal, rugby, handbal, volleybal)
  • Verdedigingssport (judo, karate, boksen, div. verdedigingssporten)
  • Watersport (zwemmen, waterpolo, zeilen, surfen)
  • Racketsport (tennis, badminton, squash)
  • Overige (turnen/gymnastiek, atletiek, schaatsen)

In onderstaand filmpje vertelt Mae uit Almere hoe belangrijk het Jeugdfonds- Sport en Cultuur voor haar is.

Hoe dien ik een aanvraag in?

Ouders/verzorgers en kinderen kunnen niet rechtstreeks een aanvraag indienen bij Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit kan alleen gedaan worden door een intermediair.

Een intermediair is een tussenpersoon die uw kind en uw gezin kent of op de hoogte is van de financiĆ«le situatie van de ouders/verzorgers. Denk hierbij aan een leerkracht (basis- en middelbare school), jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts, maatschappelijk werker of de klantmanager van de afdeling WIZ van de GR de Bevelanden. Deze professionals kunnen online een aanvraag voor uw kind indienen. Om een aanvraag voor een kind in te dienen heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam sportvereniging, welke sportattributen minimaal nodig zijn en een financiĆ«le motivatie.

Aanvraagformulier

Download het basis aanvraagformulier en stuur dit op naar uw intermediair.

Wanneer u een uitkering via GR de Bevelanden ontvangt, dan kunt u de aanvraag ook indienen bij de afdeling WIZ van GR de Bevelanden.
Dit formulier kunt u opsturen naar: GR de Bevelanden, afdeling WIZ, Postbus 2144, 4460 MC Goes.

Wilt u meer informatie over het Jeugdfonds Sport en Cultuur, kijk dan op de website
 

Gemeente Noord-Beveland

De gemeente Noord-Beveland neemt niet deel aan het jeugdsportfonds, zij hebben een Noord-Bevelandse regeling.
Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Noord-Beveland. Bij vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Noord-Beveland.

Top