Collectieve zorgverzekering minima 2019

HOME  |  Collectieve zorgverzekering minima 2019

Collectieve zorgverzekering minima 2019

Flyer voordelige zorgverzekering voor minima 2019Inwoners uit de gemeente Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal kunnen via GR de Bevelanden, afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) gebruik maken van de voordelige collectieve verzekering voor minima van zorgverzekeraar CZ.

Voor wie
De collectieve zorgverzekering is bedoeld voor mensen met een minimuminkomen (130% van de geldende bijstandsnorm) en een laag vermogen. Uw vermogen mag niet meer bedragen dan € 6.020,-  als u alleenstaande bent of € 12.040,- als u alleenstaande ouder, gehuwd of samenwonend bent.

Weten wat uw inkomen maximaal mag zijn? Op deze pagina vindt u alle bedragen. 

Wat houdt de collectieve zorgverzekering minima in?
Met de collectieve zorgverzekering van GR de Bevelanden bent u goed verzekerd. U heeft dan een basisverzekering mét uitgebreide aanvullende- en tandartsverzekering.

Kosten van de zorgverzekering
GR de Bevelanden betaalt een gedeelte van de premie van uw aanvullende verzekering. Inwoners uit de gemeente Borsele, Goes, Noord-Beveland of Reimerswaal krijgen een bijdrage van € 24,75 per maand. Inwoners uit de gemeente Kapelle ontvangen een volledige vergoeding voor de aanvullende verzekering en betalen alleen de premie voor de basisverzekering. Voor de collectieve zorgverzekering voor minima betaalt een inwoner van Borsele, Goes, Noord-Beveland of Reimerswaal zelf nog 140,81 euro per maand, in dit bedrag is de collectiviteitskorting en het bedrag dat u van de GR krijgt al verwerkt. Inwoners uit de gemeente Kapelle betalen € 116,06 per maand.

Hoe kan ik de zorgverzekering aanvragen?
De zorgverzekering kan alleen digitaal aangevraagd worden. Alle aanvragen moeten ingediend worden via de website: www.gezondverzekerd.nl. Dit kan tot en met 31 december 2018.

Hulp nodig bij het aanvragen?
Hebt u geen computer of heeft u niemand die u kan helpen bij de digitale aanvraag, neem dan telefonisch contact op met de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van GR de Bevelanden:  0113 239 100. We zoeken dan een oplossing.

Waarom een collectieve zorgverzekering?
Iedereen is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. De basisverzekering vergoedt echter niet alle ziektekosten. Om hoge zorgkosten te kunnen voorkomen is het raadzaam een aanvullende verzekering af te sluiten. De collectieve zorgverzekering voor minima bestaat uit een basisverzekering en een uitgebreide aanvullende verzekering inclusief tandartsverzekering. Met deze verzekering bent u via GR de Bevelanden voor een aantrekkelijke prijs, uitgebreid verzekerd.

Voordelen

  • CZ Zorgverzekeringen biedt een korting van 7 procent op de premie van de basisverzekering en de aanvullende verzekering
  • GR De Bevelanden betaalt mee aan de premie
  • U heeft naast het recht op de vergoedingen uit de basis- en de aanvullende verzekering, ook recht op extra vergoedingen, bijvoorbeeld voor een bril, fysiotherapie of tandartskosten.
  • De eigen bijdrage voor de kosten van Wmo voorzieningen wordt vergoed tot maximaal € 375,- per jaar.
  • CZ Zorgverzekeringen accepteert iedereen, zonder medische keuring
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Gespreid betalen eigen risico
De zorgverzekeraar is verplicht om bij iedereen van 18 jaar of ouder een eigen risico in rekening te brengen. In 2019 bedraagt het eigen risico € 385, - per persoon. CZ biedt de mogelijkheid om het verplicht eigen risico in tien termijnen te betalen. Als u hiervoor kiest, betaalt u in 2019 per aangemelde verzekerde gedurende tien maanden € 38,50 per maand.

Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt, betaalt u de maandelijkse termijn. Hebt u aan het eind van het jaar teveel betaald? Dan ontvangt u dit automatisch terug. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid, meldt u dan voor 1 januari 2019 hiervoor aan bij CZ via telefoonnummer 0900 0949.

Wanneer kunt u niet overstappen?

  • Als u een premieschuld heeft bij uw huidige zorgverzekeraar is het niet altijd mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Informeer bij uw huidige zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.
  • Als je student bent, kun je geen gebruik maken van de collectieve zorgverzekering. Veel verzekeraars bieden goede studentenverzekeringen.

Zorgtoeslag
Als u een laag inkomen hebt, komt u waarschijnlijk ook in aanmerking voor zorgtoeslag. Ontvangt u nog geen zorgtoeslag? Vraag hem dan snel aan. Voor meer informatie zie www.toeslagen.nl.

U kunt de zorgtoeslag ook nog voor 2018 aanvragen. Dat kan tot 1 september 2019.

Top