Werkzaamheden riool I.G.J. van den Boschstraat Wilhelminadorp

Aan het rioolgemaal in de I.G.J. van den Boschstraat in Wilhelminadorp vinden vanaf januari 2023 werkzaamheden plaats. Ze duren naar verwachting zes weken.

De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de pompen van het rioolgemaal, dat ook een nieuwe elektrotechnische installatie krijgt. Wanneer alles klaar is, krijgt de I.G.J. van den Boschstraat nieuwe verharding en beplanting.

Bouwkundige opname

Bij de woningen vlakbij het rioolgemaal vindt een bouwkundige opname plaats. Quattro Expertise voert deze uit. Een medewerker van die organisatie neemt contact op met omwonenden voor het maken van een afspraak voor een bouwkundige opname.

Overlast

De werkzaamheden vinden van maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 en 19:00 uur plaats. Het zwaardere bouwtransport houdt rekening met de schooltijden van de Stamperiusschool aan de I.G.J. van den Boschstraat. Aan het begin en het einde van de schooldagen rijden er geen voertuigen langs de school. Enige overlast tijdens de werkzaamheden is helaas niet tegen te gaan.

Alternatieve route

Het fietspad bij het rioolgemaal is gedeeltelijk afgezet, maar blijft begaanbaar. Voor fietsers is er een alternatieve route ingesteld via de Westhavendijk en de Saartje Arnoldistraat.