Voorlopige tekeningen IKC 's-Heer Arendskerke voorgelegd aan dorp

De kinderen op 's-Heer Arendskerke en Eindewege krijgen een nieuwe school. Een zogenoemd Integraal Kind Centrum (IKC), waar ook de kinderopvang (Kibeo) intrekt.

De huidige school wordt daarvoor gesloopt en de kinderen verhuizen tijdelijk naar een onderkomen aan de Deesstraat. De afgelopen maanden is een lijst van eisen en voorwaarden opgesteld, waaraan de nieuwe school moet voldoen. Zo moet de nieuwe school passen bij het dorp, duurzaam zijn en een fijne leerplek bieden. En geschikt zijn voor modern onderwijs. Verschillende architecten zijn vervolgens gevraagd een visie ontwerp te maken: een plan op hoofdlijnen. Het visie ontwerp van TenW Architecten Adviseurs kwam daarbij als beste uit de bus.

Goes Praat Mee

Op maandagavond 11 juli presenteerden Albero, Kibeo en de gemeente Goes de voorlopige tekeningen (het visie ontwerp) aan ouders, medewerkers, inwoners en andere belangstellenden. De komende maanden wordt dit ontwerp verder uitgewerkt door de architect, de school, de kinderopvang en de gemeente. Betrokkenen en belangstellenden worden meegenomen in de plannen via Goes Praat Mee, de school, de kinderopvang, Stichting Overlegorgaan 's-Heer Arendskerke en informatiebijeenkomsten.