Verhalen van vroeger komen tot leven

Met het project ‘het Vertelarchief’ verzamelt het gemeentearchief van Goes bijzondere, mooie en unieke verhalen over vroeger. Op de website van het gemeentearchief delen inwoners van Goes en daarbuiten in video’s hun verhaal. Dit helpt om de geschiedenis van Goes tot in de fijnste details te begrijpen en om ervoor te zorgen dat deze stukjes geschiedenis niet verloren gaan.

Cultureel erfgoed 

Het gemeentearchief beschikt over kastenvol aan waardevolle documenten. Hierdoor is er veel bekend over de geschiedenis van Goes. Wat misschien nog wel belangrijker is, zijn de kostbare herinneringen en verhalen van Goesenaren zelf. Om deze te bewaren en door te geven aan toekomstige generaties startte het gemeentearchief met het project ‘Vertelarchief’. Op dit moment zijn de eerste twee interviews te bekijken op www.gemeentearchiefgoes.nl/vertelarchief. Sjef van Hese vertelt over zijn herinneringen aan zijn jaren als filmoperateur bij het ‘Grand Theater’ in de binnenstad. In de andere video deelt Rob Strating zijn avonturen en ervaringen bij garagebedrijf Louisse aan de Westwal.

Elke maand een nieuw verhaal

Op de website van het gemeentearchief verschijnt elke maand een nieuwe video. Dit zijn interviews met Goesenaren of mensen van buiten Goes die hier hebben gewoond of iets meemaakten.  

Vertellers gezocht

Heeft u of iemand die u kent een mooi verhaal om te delen, of heeft u bijzondere objecten, documenten of foto’s? Neem contact op met het gemeentearchief via gemeentearchief@goes.nl of via 0113 249 783.