Veiligheidsmonitor

Inwoners van de gemeente Goes doen in 2023 weer mee aan de tweejaarlijkse Veiligheidsmonitor.

Voel je je wel eens onveilig op straat? Ben je slachtoffer geworden van internet oplichting? Heb je last van rommel in de buurt? Bijna 1200 willekeurig gekozen Goesenaren hebben een vragenlijst in de bus gekregen over veiligheid en leefbaarheid in de gemeente. Vul deze Veiligheidsmonitor in, zodat wij beter voor jouw veiligheid kunnen zorgen!

De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijks landelijk onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, preventie en het optreden van gemeente en politie in jouw buurt, dorp of stad, provincie en het land. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), gemeenten en politie geven opdracht voor dit grote onderzoek.

De Veiligheidsmonitor meet vooral de (on)veiligheidsgevoelens. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voert samen met I&O Research de meting uit. In totaal doen 130 gemeenten aan het onderzoek mee, waaronder alle Zeeuwse gemeenten. Meer informatie vind je op https://www.cbs.nl/veiligheidsmonitor.

Resultaten Veiligheidsmonitor 2021

Uit de resultaten van de Veiligheidsmonitor 2021 kwamen een aantal aandachtspunten naar voren. Daar zijn we als gemeente mee aan de slag gegaan. We richten ons met het nieuwe veiligheidsbeleid op de volgende vijf hoofdthema's: zorg & veiligheid, jeugd & veiligheid, digitale criminaliteit, ondermijning en veilige & duurzame leefomgeving. 

De resultaten van de Veiligheidsmonitor 2023 volgen in maart 2024.

Een melding maken

Ben jij niet geselecteerd om deel te nemen aan het onderzoek, maar heb je wel iets te melden? Laat het ons dan weten via stadskantoor@goes.nl. Vergeet hierbij niet om in het onderwerp van de mail het woord 'veiligheidsmonitor' te vermelden. Ook is het mogelijk om een melding te doen bij de politie via 0900-8844 of www.politie.nl(link is extern)

Liever anoniem een melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem(link is extern).