Twee nieuwe opvanglocaties voor Oekraïners in Goes

Gemeente Goes gaat twee nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen openen. Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week om twee leegstaande kantoorpanden geschikt te maken voor bewoning. De gemeente streeft ernaar de locaties op 1 juli van dit jaar te openen.

De opvanglocaties komen in het Stationspark en de Nassaulaan. In het Stationspark op nummer 51 is straks plek voor ongeveer 70 vluchtelingen. In de Nassaulaan op nummer 8 komen rond de 80 opvangplekken. Wethouder Joan Veldhuizen: “We hebben de omwonenden en omliggende bedrijven ingelicht en gaan informatieavonden organiseren.”

Vraag van het Rijk

Het Rijk vraagt Provincie Zeeland om per 1 juli 2023 in totaal 3500 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen te hebben. Zeeland heeft nu ongeveer 2350 bedden beschikbaar.

De dertien Zeeuwse gemeenten pakken de vraag van het Rijk samen op. Afgesproken is dat Goes 10 procent voor zijn rekening neemt. Dat zijn 350 bedden.

180 extra opvangplekken

In Goes is nu plek voor zo’n 210 Oekraïners. De meeste Oekraïense vluchtelingen wonen in de Oostmolenweg, de Zonnebloemstraat en de Pyntorenstraat. In de Oostmolenweg vervallen op 1 juli 30 plekken. Dat betekent dat Goes voor 1 juli ongeveer 180 extra opvangplekken nodig heeft.

Met de twee nieuwe opvanglocaties komen er straks 150 van die 180 extra plekken bij. Goes blijft daarom op zoek naar meer opvangplekken.