Tegelwippen 2023

Algemeen

Vervangt u uw tegels uit de tuin door bloemen, planten of bomen? Goed bezig! U kunt de tegels in de laatste week van juni gratis laten ophalen door de tegeltaxi van de gemeente Goes. Vergeet ook niet om uw gewipte tegels door te geven via de website NK Tegelwippen. Zo helpt u Goes misschien wel mee aan een overwinning op het NK Tegelwippen!

NK Tegelwippen

De gemeente Goes heeft zich aangesloten bij het initiatief NK Tegelwippen. Dit is een landelijke actie waarbij we samen met inwoners proberen om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Bijvoorbeeld bloemen, planten en bomen. Op deze manier vergroenen we de stad en zorgen we voor een gezondere leefomgeving.  De campagne loopt van 21 maart tot en met 31 oktober.

Klimaatverandering

Het klimaat verandert, daar kunnen we niet omheen. We hebben steeds meer last van hete, droge zomers en wateroverlast door hoosbuien. We kunnen ons aanpassen aan het veranderende klimaat. Door meer gras, planten, bloemperken en geveltuinen neemt de grond het regenwater beter op. Meer groen in uw tuin helpt ook de luchtkwaliteit te verbeteren en zorgt het voor verkoeling op warme dagen. Bovendien trekt het meer vogels en insecten aan.

Tegeltaxi

Heeft u een geveltuintje gemaakt of tegels in uw tuin vervangen voor groen? Dan kunt u de gewipte tegels die over zijn gratis meegeven met de tegeltaxi van de gemeente Goes. De tegeltaxi rijdt in de laatste week van juni (26 tot en met 30 juni 2023) en de laatste week van oktober (23 tot en met 27 oktober 2023). De routes bepalen we op basis van de aanmeldingen.

Tegeltaxi aanvragen

Via de onderstaande knop kunt u uw gewipte tegels doorgeven. U ontvangt een week voorafgaand een bericht wanneer de tegeltaxi precies bij u langskomt.

Start aanvraag

Tegels melden

Meld gewipte tegels op www.nk-tegelwippen.nl. Zo helpt u Goes misschien wel mee aan een overwinning op het NK Tegelwippen! Op de website staan ook handige tips, weetjtes en tegelstanden van (buurt)gemeenten.

Zeeland Verandert Mee

In Zeeland werken we samen aan een klimaatbestendige toekomst onder de noemer Zeeland Verandert Mee. Dit hebben we vastgelegd in de Klimaat Adaptatie Strategie Zeeland. Vergroening van tuinen en de openbare ruimte is onderdeel van de strategie. Zo maken we Zeeland klaar voor de toekomst.

Meer informatie over het Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen is te vinden op www.zeelandverandertmee.nl.