Tegelwippen

Vervangt u uw tegels uit de tuin door groen? Goed bezig! Geef uw tegels door, maak gebruik van de tegel-ophaalservice en doe mee aan de winactie.

De gemeente doet mee aan het NK-tegelwippen 2022. In welke gemeente in Nederland worden de meeste tegels gewipt en vervangen door groen? Natuurlijk draait het kampioenschap niet om rivaliteit, maar heeft het een hoger doel. Als tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

Haalt u de tegels uit uw tuin? Geef ze door en maak kans op een prijs. We kunnen uw tegels ook thuis komen ophalen met de tegeltaxi.

Tegeltaxi

Om inwoners (letterlijk) een handje te helpen, biedt de gemeente een gratis tegel-ophaalservice aan. Op 10 oktober, in de Week van de Duurzaamheid, haalt de buitendienst gewipte tegels gratis op. Inwoners kunnen deze zomer dus nog aan de slag met het vergroenen van de tuin. Aanmelden voor de tegeltaxi kan door te mailen naar klimaat@goes.nl.

Foto-winactie

Tegels uit de tuin gehaald en vervangen door groen? Door een voor-en-na-foto te sturen van uw tuin, maakt u kans op een tuinbon t.w.v. vijftig euro. Foto’s sturen kan door te appen naar het whatsappnummer van de gemeente: 06-14458727 of door een mail te sturen naar: klimaat@goes.nl. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Tegels melden

Meld gewipte tegels op nk-tegelwippen.nl. Hier staan ook handige tips, weetjes en tegelstanden van (buurt)gemeenten.

Tegelwippen Goes