Subsidie groene daken

Groene daken zijn daken waarop met hulp van planten regenwater wordt opgeslagen. Zo kan de riolering de hoeveelheid regen bij een grote bui beter aan en wordt water opgeslagen voor droge perioden. Groene daken zijn goed voor de biodiversiteit en uw huis of schuur wordt minder warm wat goed is voor planten en dieren.

De gemeente Goes helpt u graag met een groen dak op uw woning, schuur en/of garage. U kunt een subsidie aanvragen voor € 25,- per m2 en maximaal € 2.500,- (bij 100 m2).

Voorwaarden

U kunt gebruik maken van deze subsidie als:

  • U eigenaar bent van de woning in de gemeente Goes en woont zelf in de woning.
  • Het dak heeft hellingshoek van 35° of minder heeft. Hier vallen ook platte daken onder;
  • U ruimte heeft voor 5 tot 100 m2 groen dak. Grind- en olivijnranden en uitsparingen mag u niet meetellen;
  • Het dak het gewicht van een groen dak kan dragen. U moet dit zelf controleren of laten controleren.Het aan te leggen groene dak kan 20 liter water per m2 of meer opslaan en bestaat uit 5 lagen:
  1. Waterdichte laag (dakbedekking)
  2. Wortelwerende laag (worteldoek)
  3. Drainagelaag – deze voert het overtollige water af dat niet door de substraatlaag en de vegetatielaag wordt opgeslagen
  4. Substraatlaag – De voedingsbodem voor de vegetatielaag
  5. Vegetatielaag – Mossen, vetplanten (sedum), kruiden en/of wilde bloemen

U kunt ook kiezen voor een systeem met kratten, cassettes, trays of iets vergelijkbaars. Deze systemen bevatten de drainage-, substraat- en vegetatielaag en kunnen op de dakbedekking geplaatst worden. Tussen de kratten, cassettes of trays en de dakbedekking moet nog wel worteldoek gelegd worden.

Informatie

Als u nog vragen heeft of meer informatie wenst, dan kunt u contact opnemen met Lisa Huigen via l.huigen@goes.nl.

Na het aanvragen van de subsidie wordt de aanvraag in behandeling genomen en krijgt u bericht of de subsidie wordt toegekend.

Start aanvraag subsidie groene daken