Start project 'Cool Neighbourhoods'

Gemeente Goes doet mee aan het nieuwe Europese Interegg project 'Cool Neighbourhoods'. Het doel van dit project is het verminderen van hittestress door wijken te vergroenen. Op 13 juni 2024 is er een startevenement in Middelburg. Inwoners, ondernemers, beleidsmakers en studenten zijn van harte welkom.

Hittestress

Het veranderende klimaat zorgt ervoor dat het niet alleen droger en natter wordt, maar ook steeds heter. De hogere temperaturen brengen risico's met zich mee voor de mensen die er wonen. Bijvoorbeeld voor de gezondheid, welzijn en de kwaliteit van de lucht en het water. Die gevolgen noemen we hittestress. 

Project 'Cool Neighbourhoods'

Verschillende buurten hebben last van hitte. In het project Cool Neighbourhoods willen we oplossingen vinden die passen bij elke buurt. Hoe maken we deze buurten bestand tegen hitte? Wat is de temperatuur nu en welke temperatuur willen we? Welke aanpassingen kunnen helpen, die ook goed zijn voor andere dingen zoals de leefbaarheid, de biodiversiteit en het milieu?

Startevenement op 13 juni

Donderdag 13 juni om 12.30 uur is het startevenement in de Stadsschouwburg in Middelburg. Inwoners, ondernemers, beleidsmakers, studenten en andere ge├»nteresseerden zijn van harte welkom om meer te leren over de aanpak van hittestress. Bekijk het programma en meld je aan via deze link: Kick off inspiration event Cool Neighbourhoods Tickets, Thu, Jun 13, 2024 at 12:30 PM | Eventbrite.