Spelen in Goes

Goes heeft veel speelplekken, van grote tot kleinere. Kinderen kunnen daar volop buitenspelen, bewegen en ontdekken, alleen of samen met andere kinderen. De komende jaren verbetert en vernieuwt de gemeente Goes een aantal speelplekken. Zo zorgen we ervoor dat er in de hele gemeente aantrekkelijke en veilige speel- en ontmoetingsplekken zijn.

Waarom knappen we de speelplekken op?

We vinden het belangrijk dat de speelplekken beter aansluiten bij de behoefte en de leeftijden van de kinderen uit de wijk of het dorp. En dat ze goed toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Daarnaast willen we meer toestellen gebruiken die een lange levensduur hebben. Ook worden de speelplekken groener en gebruiken we meer materialen uit de natuur, zoals takken, steentjes en zand.

Welke speelplekken knappen we op?

De komende drie jaar starten we in een paar wijken en dorpen van Goes. Dat zijn Kattendijke, Wilhelminadorp, het Oostmolenpark, Eindewege, de Goese Polder en ’s-Heer Hendrikskinderen. Daar zijn de speelplekken het meest aan vervanging of herinrichting toe.

Hoe gaan we dat doen?

Hoe wij de speelplekken aanpassen, bespreken we met kinderen, bewoners en verenigingen uit de wijk of het dorp. Misschien is het nodig om één toestel te vervangen. Of is het nodig dat we de speelplek opnieuw inrichten. We zorgen voor een goede spreiding van de speelplekken, maar ook voor variatie in grootte en inrichting. Het kan dus voorkomen dat een speelplek groter, kleiner of anders wordt.

We laten het u weten als de speelplekken in uw wijk of dorp aan de beurt zijn.
In 2026 gaan we kijken naar speelplekken in andere wijken of dorpen voor de periode 2027 – 2030.