Songteksten van Racoon touren door Goes

Alle huisvuilwagens van de gemeente Goes zijn sinds vrijdag 15 juli versierd met songteksten van de band Racoon.

Wethouder Joan Veldhuizen onthulde de teksten samen met Bart van der Weide en Dennis Huige van Racoon. De teksten op de huisvuilwagens zijn een inspirerende, vrolijke noot en de gemeente brengt hiermee een uniek stukje Goese cultuur de wijken en dorpen in.

Racoon

Racoon heeft iets met Goes en Goes iets met Racoon. Dat komt terug in de muziek van Racoon (denk aan 'My Town') en sinds vorig jaar siert ‘hun’ mural de muur van Podium ’t Beest. De gemeente Goes wil dit stukje stadscultuur nog breder uitdragen. Of beter: naar de inwoners toebrengen. Zo kwam de gemeente op het idee om tekstregels uit de songteksten van Racoon te plaatsen op de huisvuilwagens van de buitendienst. De teksten fleuren het straatbeeld op en de gemeente ziet het als mooi eerbetoon aan Racoon. Het is daarnaast als een positieve noot bedoeld voor de inwoners van de gemeente en voor de medewerkers die Goes elke dag schoonhouden.

Buitendienst

Dat de gemeente juist de huisvuilwagens heeft gekozen als ‘drager’ van de songteksten, heeft verder nog als reden dat zanger Bart van der Weide in het verleden werkte bij de buitendienst en op de huisvuilwagens meereed.

Nederlandstalige nummers

De tekstregels komen uit verschillende Nederlandstalige nummers van de band: ‘De Echte Vent’, ‘Het Is Al Laat Toch’, ‘Hee Joh Jip’, ‘Geef Je Hart Niet Zomaar Weg’ en ‘Laat Mij Maar Blind Zijn’. In totaal rijden er acht verschillende songteksten door Goes.

racoon onthullen

Tekst op één van de wagens

songtekst