Schoonmaakbeurt voor vijvers en sloten in Goes-West, Goes-Oost en Wilhelminadorp

Vanaf februari voeren we onderhoud uit aan alle sloten en vijvers in Goes-West, Goes-Oost en Wilhelminadorp. Dit noemen we baggeren. We doen dit om de kwaliteit van het water te verbeteren. En zodat het water goed kan doorstromen. Samen met het Waterschap starten we in februari met de werkzaamheden.

Werkzaamheden

Aannemers Markusse en Zandee voeren de werkzaamheden uit van maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 17.00 uur. We proberen overlast voor de omgeving zo veel als mogelijk te voorkomen. Er kan tijdelijk een nare geur van de bagger komen en graafmachines en tractoren rijden tijdelijk door de straat.

Baggeren   

We verwachten om in totaal 3.000 kuub bagger van de bodem van de sloten en vijvers te halen. Dit zijn zo’n 450 grondkarren die met tractoren worden afgevoerd. De bagger leggen we soms aan de kant van de sloot of vijver om te drogen. Of we voeren de bagger af naar een weiland achter de Oude Zeedijk. Daar gebruiken we het voor de verbetering en ophoging van het weiland. 

Meer weten of vragen? 

Wilt u meer weten over baggeren? Kijk dan op de website van het Waterschap: www.scheldestromen.nl/baggeren

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met toezichthouder Joachim Koutstaal, telefoonnummer 06 123 35 021 of e-mail j.koutstaal@goes.nl.