Schoolzwemmen in open water

De gemeente Goes en CIOS Zuidwest-Nederland slaan hun handen ineen om schoolzwemmen in open water te verzorgen.

Leerlingen van groep 7 en 8 vergroten hiermee hun zwemvaardigheid en zelfredzaamheid. Schoolzwemmen in open water is uniek in Nederland en in de waterrijke regio Zeeland een welkom initiatief.

Zwemmen in open water

Zwemmen in open water is heerlijk bij hoge temperaturen en vooral erg leuk! Maar zwemmen in open water is natuurlijk anders dan in een zwembad. Het is daarom belangrijk om jonge kinderen te leren omgaan met eventuele situaties die soms ontstaan in open water. In blokken van drie weken vergroten de basisschoolleerlingen hun zwemvaardigheden. Dit doen ze door leuke activiteiten in open water. Veilig én met plezier.

Studenten

Studenten van CIOS Zuidwest-Nederland (locatie Goes) verzorgen de activiteiten, onder leiding van hun docenten. Een win-winsituatie. Basisschoolleerlingen onderhouden en vergroten hun zwemvaardigheid. En dit levert een bijdrage aan de opleiding van de CIOS-studenten tot professioneel zwemdocent.

Gemeente

Goes is één van de weinige Zeeuwse gemeenten die nog schoolzwemmen aanbiedt. Dit kan, omdat CIOS Zuidwest-Nederland op de locatie in Goes krachten bundelt met de gemeente. In samenwerking met de reddingsbrigade, de KNRM en het Omnium verzorgen Goes en CIOS Zuidwest-Nederland het programma.