Saskia Verheij

Saskia Verheij

D66

 Adres

 Oostmolenweg 23
 4481 PJ Kloetinge

'Ik voel me verantwoordelijk voor het inrichten van onze samenleving. Dat is de motor achter mijn motivatie voor politiek. Het boeit me hoe mensen met elkaar omgaan, hun leefwereld inrichten en proberen te verbeteren. Ik werk daar graag aan mee!'

Parijs

Mijn naam is Saskia Verheij en ik ben sinds april 2018 fractievoorzitter van D66. Ik ben geboren en opgegroeid in Voorburg en woon sinds 1978 in Zeeland. Als volwassene heb ik mijn master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam behaald. Ook woonde en werkte ik in Parijs, Frankfurt am Main, Maastricht en Amsterdam. Ik ondersteunde in mijn beroep mensen met een beperking die moeite hadden om mee te doen de arbeidsmarkt. Eigenlijk was ik jongerenwerker. Ik had ook negentien jaar lang een eigen adviesbureau en tien jaar een tweedehands boekwinkel in Goes. Daarnaast heb ik in 1985 met een groep jonge ouders de eerste Zeeuwse Montessorischool in Goes opgericht. 

Indonesië

De gemeenteraad is voor mij niet onbekend. Ik was namelijk eerder raadslid bij het Waterschap en voorzitter van de Rekenkamer-commissie Steenbergen. Ik ben sinds twee jaar met pensioen. Naast het werk als gemeenteraadslid, vind ik het land Indonesië erg interessant. Mijn grootvader is daar geboren. Ik leer de Indonesische taal en maak deze zomer voor de derde keer een reis naar Java.

Fractievoorzitter

Als fractievoorzitter van D66 houd ik me bezig met de thema's:

  • Sociaal Domein;
  • Cultuur & Onderwijs;
  • Duurzaamheid;
  • Bestuur;
  • Financiën;
  • Regionale samenwerking.

Bevelands bestuur

Het is belangrijk dat iedereen meedoet in de samenleving, ondanks de verschillen die er zijn. D66 is bereid verantwoordelijkheid te nemen en verantwoording af te leggen aan de inwoners van Goes. Daarnaast vind ik  samenwerking in de regio een voorwaarde voor een sterker en professioneler bestuur. Een sterkere Bevelands leiding en één Bevelandse gemeente is een kans en een opgave voor de toekomst. Verder ben ik voorstander van kleine gemeenschappen die gebruikmaken van de 'right to challenge'. Deze geeft via duurzame woonvormen de verbinding tussen inwoners meer kleur.