Salle de Jonge wint Culturele Prijs Goes 2023/2024

De Culturele Raad Goes kent de Culturele Prijs Goes 2023/2024 toe aan de slagwerker Salle de Jonge. Salle de Jonge is geboren en getogen in Goes en is op dit moment één van de meest gevraagde drummers in de jazz- en hiphopscene. De Culturele Prijs Goes bestaat uit een cultureel geschenk dat in overleg met de winnaar wordt bepaald. De datum en locatie van de uitreiking worden later bepaald.

Salle de Jonge is voor jazz- en hiphopliefhebbers waarschijnlijk een bekende naam. Hij is een gedreven en talentvolle muzikant waar we naar verwachting nog veel van zullen horen.  

Cum laude 

Salle studeerde in juni 2006 cum laude af aan het conservatorium in Rotterdam. Hij is herkenbaar aan zijn speciale hiphopgroove en laat een unieke sound horen. Hij speelt vooral jazz en hiphop maar ook alles daartussenin. 

Bekende namen

Salle speelde met jazz- en soulgrootheden zoals Roy Hargrove, The Three Degrees en Till Bröner. Daarnaast toerde hij met Benjamin Herman, Mathilde Santing en Boris. Ook speelde hij in verschillende bands zoals Leslie Nielsen en The Fresh Cuts en is Salle de vaste drummer bij optredens van Shirma Rouse. Daarnaast produceerde hij het eerste album van Sabrina Starcke en droeg hij bij aan de programmering van het Jazzfestival in Zeeland. 

Meer informatie

Lees meer informatie en luister naar muziek van Salle op zijn website: https://salomonmusic.com.

Culturele Prijs Goes

Tweejaarlijks reikt de Culturele Raad Goes de Culturele Prijs uit. Personen of instellingen die een bijzondere culturele prestatie hebben geleverd, maken kans op deze prijs. Alle vormen van cultuur komen hiervoor in aanmerking.