Rondom de feestdagen

De feestdagen en jaarwisseling komen er weer aan. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste dingen waar u in deze periode rekening mee moet houden.

Gemeentelijke diensten gesloten

De gemeentelijke diensten zijn maandag 26 december gesloten. De gemeentelijke diensten zijn maandag 2 januari pas vanaf 10:45 uur geopend. Bel alleen voor spoedgevallen buiten kantooruren naar de calamiteitentelefoon (06-53 298 141).

Bespaarhuis tijdelijk dicht

Het Bespaarhuis aan de Lijnbaan in Goes is op dinsdag 20 en 27 december en op dinsdag 3 januari gesloten. U bent op dinsdag 10 januari weer van harte welkom met al uw vragen over energie besparen en duurzaam wonen en leven. Het Bespaarhuis is komend jaar iedere dinsdag tussen 15:00 en 20:00 uur geopend. Loop gerust eens binnen of kijk op https://www.goes.nl/bespaarhuis.

Stadswinkel gesloten

De Stadswinkel aan de Singelstraat in Goes is dinsdag 27 en donderdag 29 december gesloten. 

Gewijzigde ophaaldag afval en oud papier maandag 26 december

We halen op maandag 26 december geen restafval op in Goese Meer, Kattendijke, Wilhelminadorp, Buitengebied, Mannee, Goes-West, Het Sas en Goese Schans. De gewijzigde ophaaldag is dinsdag 27 december. Ook nemen we geen gftafval mee in de verzamelroute bij de hoogbouw. De gewijzigde ophaaldag is donderdag 29 december.

We halen op maandag 26 december geen oud papier op in Goes-Oost (vierde maandag overdag en maandagavond), Overzuid en Ouverture. De gewijzigde ophaaldag voor de maandagroute (overdag) is woensdag 28 december overdag, voor de maandagroute (avond) is dat woensdag 28 december in de avond.

Parkeren

De gemeenteraad heeft op donderdag 17 november de ‘Verordening parkeerbelastingen Goes 2023’ (inclusief de daarbij horende tarieventabel) vastgesteld. Het is daarnaast mogelijk om uw parkeervergunning te verlengen. Had u in 2022 een parkeervergunning? Verleng deze dan zelf eenvoudig via https://www.goes.nl/parkeervergunning. U heeft tot en met zondag 1 januari de tijd om dit te doen. Bent u in het bezit van dagdeelkraskaarten met een einddatum of jaartal? Deze blijven ook in 2023 geldig.

Gratis parkeren

U parkeert vanaf zaterdag 24 december tot en met zondag 1 januari gratis op straat. In de parkeergarage Centrum geldt vanaf zondag 25 december tot en met zondag 1 januari een tarief van een euro per keer (dus ongeacht hoelang u parkeert). Wilt u in het vergunninghoudersgebied parkeren? Dan moet u wel een parkeervergunning hebben of dagdeelkraskaarten gebruiken.

Afsluiten containers en prullenbakken

Voor ieders veiligheid en om schade aan wijkcontainers en prullenbakken te voorkomen, sluiten we een deel hiervan tijdens de jaarwisseling af:

 • De ondergrondse- en bovengrondse restafvalcontainers die met een pasje openen, sluiten we op zaterdag 31 december om 18:00 uur. Ze zijn op zondag 1 januari om 06:00 uur weer open;
 • Alle kunststofcontainers en glascontainers sluiten we in de loop van zaterdag 31 december af. Ze zijn op maandag 2 januari weer open;
 • De prullenbakken in het centrum (binnenstad) sluiten we in de loop van zaterdag 31 december af. Ze zijn op maandag 2 januari weer open;
 • De textielcontainers zijn op zaterdag 31 december afgesloten en op maandag 2 januari weer open.

Wij vragen u vriendelijk om geen afval naast de containers te plaatsen als deze afgesloten zijn. Breng uw afval op tijd weg of bewaar het tot en met maandag 2 januari.

Vuurwerkvrije zones

Er zijn in gemeente Goes zestien vuurwerkvrije zones aangewezen. Het is hier van zaterdag 31 december 18:00 uur tot en met zondag 1 januari 02:00 uur verboden om consumentenvuurwerk af te steken. Het gaat om de volgende locaties:

 • Winkelcentrum de Bussel, Goes;
 • Winkelcentrum de Spinne, Goes;
 • Hospice Het Clarahofje, Goes;
 • Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, Goes;
 • Zorgcentrum Rehoboth, Goes;
 • Zorgcentrum Gasthuis, Goes;
 • Zorgcentrum Randhof, Goes;
 • Zorgcentrum Ter Weel, Goes;
 • Zorgcentrum Ter Valcke, Goes;
 • Zorgcentrum Poelwijck, ’s-Heer Arendskerke;
 • Woonzorgcomplex Meuleweie, Wolphaartsdijk;
 • Sportpark ’t Schenge, Goes;
 • Kinderboerderij De Hollandsche Hoeve, Goes;
 • Stadsboerderij Kom us kieke, Goes;
 • Het Hertenkamp, Goes;
 • Dierenasiel De Bevelanden, Goes.

Carbidschieten

In Goes gelden er een aantal regels voor carbidschieten. Het moet altijd veertien dagen van tevoren worden aangevraagd en mag dan niet op 75 meter of minder van huizen plaatsvinden. In de Goese APV zijn alle specifieke regels opgenomen.

Kerstbomen ophalen

Alle inwoners hebben in week 1 en 3 van 2023 de mogelijkheid om op de ophaaldag van de gft-containers hun kerstboom aan te bieden. Ze mogen deze naast de container plaatsen, niet ertegen of erin. Bent u hiertoe niet in de gelegenheid, breng dan zelf uw kerstboom naar de milieustraat. Deze is open van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 15:00 uur. Tijdens de feestdagen zijn de openingstijden van de milieustraat gewijzigd. Kijk voor meer informatie op https://www.zrd.nl. Inwoners in het buitengebied willen wij vragen de kerstboom in stukken te knippen en deze in de gft-kliko te doen.