Reizende tentoonstelling naar Wolphaartsdijk

Van 1 juli tot 1 oktober kun je als inwoner of bezoeker van Wolphaartsdijk genieten van een bijzondere fototentoonstelling. De tentoonstelling is gratis te bezoeken op het Wolfertsplein in Wolphaartsdijk.

De expositie in Wolphaartsdijk is onderdeel van een reizende openluchttentoonstelling; een cultuurproject van de gemeente Goes in samenwerking met de dorpsverenigingen. In ’s Heer Arendskerke, waar de tentoonstelling hiervoor te zien was, stonden Zeeuwse sieraden in de schijnwerpers. De dorpsvereniging van Wolphaartsdijk heeft gekozen voor foto’s van werk van lokale kunstenaars naast oude prenten die de geschiedenis van het dorp belichten. Dit geheel biedt een fascinerende blik op het verleden van Wolphaartsdijk en de kunstzinnigheid in het dorp nu.

Cultureel avontuur

Elke drie maanden verhuist de tentoonstelling naar een ander dorp binnen de gemeente Goes, waarbij steeds een nieuwe keuze aan foto's wordt gepresenteerd in hetzelfde frame. Elke dorpsvereniging drukt haar eigen stempel op de tentoonstelling. Dit zorgt voor een steeds veranderende culturele ervaring.