Parkeren in Goes

In Goes heeft u verschillende mogelijkheden om uw auto te parkeren. Op parkeerpleinen aan de rand van het centrum, in parkeervakken langs de openbare weg en in Parkeergarage Centrum. Betaald, maar ook gratis. Bewoners en ondernemers kunnen een parkeervergunning aanvragen voor parkeren in de binnenstad. Of een abonnement nemen voor de parkeergarage. Gehandicapten parkeren gratis met een gehandicaptenparkeerkaart.

Parkeerverbodszone

In het centrum van Goes geldt een parkeerverbodszone. Dit betekent dat u uw auto (of ander motorvoertuig) alleen mag parkeren in de aangewezen parkeervakken. Binnen deze zone geldt betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders. De parkeerkosten verschillen per parkeerplaats.

Tijden betaald parkeren

Betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders geldt van:

  • maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 - 18.00 uur
  • donderdag van 09.00 - 21.00 uur 
  • zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Een uitzondering hierop zijn de Edisonstraat, Marconistraat, Heemskerkstraat en Braillestraat, ook wel de 'meubelboulevard' genoemd. Betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders geldt hier van maandag t/m zaterdag van 09.00 - 15.00 uur.

Parkeren voor gehandicapten

Gehandicapte bezoekers parkeren hun auto gratis op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen én op de gewone betaalde parkeerplaatsen. Een uitzondering is de parkeergarage. Ook als gehandicapte bezoeker moet u hier parkeerkosten betalen.

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid voor gehandicapten? Dan heeft u een geldige gehandicaptenparkeerkaart nodig. Wilt u met een gehandicaptenparkeerkaart parkeren in het gebied voor vergunninghouders? Dan heeft u ook een geldige parkeervergunning of dagdeelkaarten nodig.

Overzicht parkeertarieven

 
Plaats Bedrag
Basistarief € 2 per uur
Edisonstraat, Marconistraat, Heemskerkstraat en Braillestraat  € 0,50 per uur, vanaf 3e uur € 2,50
Koepoort, Dam, Damplein € 2,30 per uur
Parkeergarage Centrum basistarief € 2 per uur
- Parkeergarage Centrum avond-/nachttarief en zon- en feestdagen € 2 per keer
- Parkeergarage Centrum Koopavond (do 18.00 – 21.00 uur) € 1 per keer
Dagkaart Hollandiaplein en Molenplein € 5,20

Op zon- en feestdagen parkeert u gratis op straat, in de aangewezen parkeervakken. De feestdagen voor 2021 zijn: 1 januari, 2e Paasdag, Koningsdag (27 april), Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag  en 1e en 2e Kerstdag (25 en 26 december). In Parkeergarage Centrum geldt op deze dagen het zon- en feestdagentarief (€ 2 per keer).

Parkeren van motorfietsen

Parkeert u uw motor in een parkeervak waar betaald parkeren geldt? Dan moet u daarvoor parkeergeld betalen. U kunt dit doen bij de betaalautomaat, met uw bankpas of contant geld. Een andere mogelijkheid is belparkeren, via een provider. Parkeert u uw motor in een parkeervak in het gebied voor vergunninghouders? Dan heeft u een parkeervergunning nodig.

U mag uw motor ook parkeren op de stoep. Zorgt u er dan voor dat ander verkeer er nog goed langs kan. Voetgangers en rolstoelgebruikers mogen geen last van uw motor hebben. Parkeer uw motor ook niet voor deuren, vlak naast of op gehandicaptenparkeerplaatsen of op laad- en losplaatsen. Voor parkeren op de stoep  hoeft u niet te betalen. Ook heeft u geen vergunning nodig. Bij het veroorzaken van overlast krijgt u wel een boete.