Parkeergarage Centrum

Parkeergarage Centrum ligt midden in het centrum van Goes, vlakbij het winkelcentrum en theater De Mythe. U betaalt hier achteraf.

Openingstijden en parkeerkosten

Parkeergarage Centrum is elke dag open van 07.00 tot 23.00 uur. Buiten deze tijden kunt u de parkeergarage alleen uitrijden. U kunt dus altijd bij uw auto. In de parkeergarage betaalt u de volgende parkeerkosten:

Overzicht parkeerkosten Parkeergarage Centrum
TarievenTijden waarop dit tarief geldt
Overdag: € 2,30 per uur (dagtarief)Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 8.00-17.00 uur.
Avond- en nacht: € 2,30 per keer

Maandag t/m woensdag en vrijdag van 18.00 tot 8.00 uur (volgende dag).

Donderdag van 21.00 tot 8.00 uur (volgende dag).

Zaterdag van 17.00 tot 8.00 uur (volgende dag).

Zondag van 8.00 tot 8.00 uur (volgende dag). 

Koopavond: € 1 per keerDonderdag van 18.00 tot 21.15 uur
Feestdagen: € 1 per keer 

Betalen

In Parkeergarage Centrum staan in totaal vier betaalautomaten. Twee betaalautomaten staan in de voetgangersentree aan het Bleekveld. De andere twee staan in de voetgangersentree aan het Kolveniershof. U kunt betalen met uw Pinpas (contactloos), Creditcard (Visa en MasterCard) en met muntgeld. De automaat geeft wisselgeld terug. 

Aantal plaatsen

Parkeergarage Centrum is de grootse openbare parkeergarage van Zeeland. Er zijn 511 parkeerplaatsen, verdeeld over 7 parkeerdekken. In de parkeerkelder (verdieping -1) vindt u 7 gehandicaptenparkeerplaatsen. Deze plaatsen zijn niet gratis. U betaalt hiervoor de geldende parkeerkosten. Op parkeerdek 3 vindt u 6 oplaadplaatsen voor elektrische auto's.

Het gebouw

Parkeergarage Centrum is een ruimte met veel licht en heldere kleuren op elk parkeerdek. Vanuit de lift heeft u overzicht over de parkeerdekken. Elk parkeerdek heeft een eigen kleur en nummer. Zo vindt u uw auto snel terug. Ook handig: de parkeervakken zijn extra ruim. U stapt dus makkelijk in en uit uw auto. En u heeft genoeg ruimte om uw boodschappen in en uit te laden.

Toilet

In Parkeergarage Centrum is een openbaar toilet. U vindt dit toilet in de voetgangersentree aan het Kolveniershof. Het is elke dag open, op tijden dat de beheerder er is. Er is één toilet voor dames, heren en mindervaliden. Het openbare toilet heeft een automatische deur. Ook is er een baby verschoontafel. Gebruik van dit toilet is gratis.

Waardekaarten

Bent u ondernemer? En wilt u de parkeerkosten van uw klant vergoeden? Parkeergarage Centrum biedt twee mogelijkheden:

  1. Waardekaarten die uw klant één keer kan gebruiken. Deze waardekaarten hebben een vaste waarde: van € 0,50 tot € 5 per kaart. Met het bedrag op de kaart betaalt uw klant zijn of haar parkeerticket. Dit werkt als volgt. Uw klant doet zijn of haar parkeerticket in de betaalautomaat. Direct daarna voert uw klant de waardekaart in. Het bedrag op de waardekaart gaat dan af van de parkeerkosten. Deze kaart is maar één keer te gebruiken. Niet gebruikt geld wordt niet teruggegeven.
  2. Waardekaarten die uw klant vaker kan gebruiken. Deze waardekaart werkt als een prepaid kaart. De waarde verschilt van € 5 tot € 25 per kaart. Dit kiest u zelf. De parkeerkosten die uw klant moet betalen, gaan af van het bedrag op de waardekaart. Het bedrag dat over blijft, blijft staan op de kaart. Op deze manier kan uw klant vaker parkeren met dezelfde waardekaart.

Uitrijkaarten

Een uitrijkaart is bedoeld voor bedrijven. Hiermee vergoeden zij de parkeerkosten van hun bezoekers of klanten. De bezoeker of klant hoeft dan zelf niets meer te betalen. Uitrijkaarten kunt u kopen in sets van 20 stuks. U betaalt € 11,50 (incl. btw) per uitrijkaart. 

Waardekaarten en uitrijkaarten vraagt u aan met het formulier aanvraag uitrijkaarten waardekaarten. Dit formulier vraagt u aan bij het klantcontactcentrum, tel. 14 0113.

Abonnementen

Parkeert u vaker in Parkeergarage Centrum? Dan kunt u ook een abonnement kopen. Gebruik hiervoor het formulier: Formulier aanvraag abonnement parkeergarage Centrum. Dit formulier vraagt u aan bij het klantcontactcentrum, tel. 14 0113. Vul het formulier in en stuur het per e-mail naar:  parkeervergunning@goes.nl. 

 Er zijn drie abonnementen:

Soorten parkeerabonnementen
Parkeer-abonnementToegang parkeergarageParkeertijden Prijs 2024, per jaar (incl. BTW)
Abonnement 24/724 uur/7 dagen per week €800
Abonnement dag24 uur/7 dagen per weekMaandag t/m vrijdag van 8.00 - 18.30 uur. Op andere tijden betaalt u de geldende parkeerkosten per uur. U betaalt vóór uitrijden bij een betaalautomaat.€480
Abonnement nacht24 uur/7 dagen per week

Maandag t/m vrijdag 17.30 uur – 09.30 uur (de volgende ochtend).
Zaterdag 17.00 uur t/m maandagochtend 09.30 uur.

Op andere tijden betaalt u de geldende parkeerkosten per uur. U betaalt vóór uitrijden bij een betaalautomaat.

€320

Wilt u uw abonnement opzeggen? Gebruik dan het formulier 'Beëindiging abonnement parkeergarage Centrum'. Dit formulier vraagt u aan bij het klantcontactcentrum, tel. 14 0113. Vul het formulier in (volgens de uitleg) en stuur het per e-mail naar parkeervergunning@goes.nl.

Loopt uw abonnement bijna af? Dan maken wij een afspraak met u voor het inleveren van de abonnementspas en de transponder. U levert deze in bij de beheerder van de parkeergarage. Bij inlevering vult de beheerder de andere gegevens op het formulier in. 

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem contact op met de beheerders van de parkeergarage, tel. 0113 - 745 420. De beheerders zijn aanwezig op:

  • Maandag, dinsdag en woensdag: van 8.30 uur tot 18.30 uur
  • Donderdag: van 12.00 uur tot  21.30 uur
  • Vrijdag: van 12.00 uur tot 18.30 uur
  • Zaterdag: van 8.30 uur tot 18.30 uur
  • Koopzondag: van 14.00 uur tot 17.00 uur

Buiten deze tijden kunt u contact opnemen met de surveillancedienst of meldkamer. Dit kan heel de week, 24 uur per dag.