Ondernemers en het coronavirus

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari versoepelingen aangekondigd.

Open locaties

  • Niet-essentiële winkels zijn tot 17:00 uur open. Dat geldt ook voor contactberoepen, zoals kappers.  Mensen moeten wel anderhalve meter afstand houden. En ook gelden een maximum bezoekersaantal per vierkante meter, een mondkapjesplicht en hygiënemaatregelen.

Gesloten locaties

Een aantal locaties zijn nog dicht, zoals:

Uitzonderingen

  • Uitgezonderde dienstverlening zoals tankstations, apotheken, bibliotheken, rijscholen, de notaris of advocaat zijn open;
  • Er geldt een evenementenverbod. Uitvaarten met maximaal 100 gasten, weekmarkten en professionele sportwedstrijden zonder publiek, zijn uitgezonderd. 

Regelingen

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn meerdere regelingen van kracht waar u als ondernemer gebruik van kunt maken.

Overzicht steun- en herstelpakket | Coronavirus: financiële regelingen | Rijksoverheid.nl

Heeft u vragen over alle regelingen, maar ook over hoe u de crisis kunt door komen? En zoekt u een overzicht van alle mogelijke corona steun voor uw onderneming? Deze regiekaart helpt u om snel duidelijkheid te krijgen.

Tips en veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen en antwoorden vindt u op de website van de Rijksoverheid. Op de website van de KVK vindt u een corona-loket. U kunt hier telefonisch al uw ondernemersvragen stellen. Op de website van Veiligheidsregio Zeeland staat ook een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden.

Vragen aan de gemeente?

Heeft u vragen aan de gemeente? Neem gerust contact op met team Economische Zaken:

  • Binnenstad en/of detailhandel/horeca: Carolien Eijkelenboom, via c.eijkelenboom@goes.nl of 06 345 147 98
  • Toerisme/recreatie: Niels Keur, via n.keur@goes.nl of  06 10 911 408