Nieuw Urban Sportpark

De gemeenteraad van Goes gaf in november 2022 groen licht voor de aanleg van een Urban Sportpark met een skatebaan en een pumptrack. Deze komt in Sportpark Het Schenge.

We maken er een prachtig park van waar iedereen gratis gebruik van kan maken, van beginner tot professional met skateboards, stepjes, BMX-fietsen, skeelers etc. Ook het CIOS gaat de baan gebruiken.

Wensen en aandachtspunten

We vinden het belangrijk dat de toekomstige gebruikers met ons meedenken over het ontwerp. Daarom is er een vertegenwoordiging van de toekomstige gebruikers die meedenkt. Dit zijn een aantal jongeren (vertegenwoordigers van de skategroep in Goes-Zuid), jongerenwerk SMWO en het CIOS. Zij dachten in een paar bijeenkomsten met ons mee en met hun input is een programma van eisen gemaakt. Hierin staan eigenlijk de wensen, eisen en andere voorwaarden waar in het ontwerp rekening mee zal worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan regels voor het groen, toegankelijkheid (rolstoelvriendelijk) en veiligheid en welke elementen en tricks er in de banen moeten komen.

 

meedenken urban sportpark

Zoeken naar de uitvoerder

De aanbesteding is gestart. Dit houdt in dat er een aantal aannemers zijn uitgenodigd die kunnen inschrijven. De gemeente kiest de aannemer met het beste plan die vervolgens echt aan de slag gaat met het ontwerp en daarna de baan aanlegt. Zo’n proces duurt een aantal maanden.

Samen ontwerpen

Als er een partij is gekozen, maken zij het ontwerp. Dit doen ze samen met de groep jongeren, het jongerenwerk SMWO, het CIOS en de gemeente. Zodra er een ontwerp is leest u dit natuurlijk op de website en informeren we de omgeving. Daarna gaan we aan de slag. We hopen dat het Urban Sportpark halverwege 2024 klaar is.