Nieuw mural-kunstwerk in Wolphaartsdijk

Kunstenaar Jan-Willem Hament maakte een nieuwe muurschildering van Leuntje en Merien op de gymzaal in de Van der Baanstraat in Wolphaartsdijk. De nieuwe mural schittert op de twee muren aan de waterkant. Afgelopen najaar schilderde hij al eerder een kunstwerk op de muur van de gymzaal.

Vorig jaar stemden de inwoners van Wolphaartsdijk op hun favoriete ontwerp voor de mural in het dorp. Dit winnende ontwerp is al een tijdje op de gymzaal te bewonderen. Het ontwerp dat net op de tweede plaats eindigde, vind je nu ook op deze gymzaal.

 

Mural Wolphaartsdijk
De nieuwe mural op de gymzaal in de Van der Baanstraat

Kleurwedstrijd op basisscholen in Wolphaartsdijk

Tijdens het schilderen van de muur deden de leerlingen van de basisscholen Johannes Calvijnschool en Het Samenspel in Wolphaartsdijk mee met een Leuntje en Merien kleurwedstrijd. Alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 kleurden mee. Van basisschool Johannes Calvijnschool won Ivan uit groep 8. Noah uit groep 5 is de winnaar van Het Samenspel. Zij winnen een klein cadeautje en een origineel Hament-kunstwerk voor hun school!

 

Kleurwedstrijd Hament winnende kleurplaten
De winnende kleurplaten van de kleurwedstrijd. Op links de kleurplaat van Noah en op rechts de kleurplaat van Ivan.

Bekijk alle mural-kunstwerken

Het muralproject is een project van de Culturele Raad van de gemeente Goes. In totaal zijn er nu al 24 in de gemeente te bewonderen. Op www.goesisgoes.nl/muralgoes zijn de locaties van de bestaande mural-kunstwerken te vinden.