Nieuw Goes

Logo Nieuw Goes

Nieuw Goes is DE lokale partij van onze gemeente. Enthousiaste mensen die de kloof tussen politiek en inwoners hopen te verkleinen, hebben haar in 2017 opgericht. Met drie zetels zijn we de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad. Nieuw Goes staat voor helderheid, vernieuwing en onafhankelijkheid.

Woningen

We zetten ons in voor een gekozen burgemeester en een burgerpanel. Inwoners moeten vaker en eerder betrokken zijn bij gemeenteplannen. Daarnaast gaat Nieuw Goes vol voor betaalbare woningen. We hebben al meerdere voorstellen gedaan om meer (sociale) huurwoningen en betaalbare koopwoningen in onze gemeente te krijgen. Iedereen moet de mogelijkheid hebben in Goes te wonen, wat zijn of haar inkomen ook is. Met het tekort aan betaalbare woonruimten is dat niet het geval.

Veiligheid

Veiligheid is voor ons erg belangrijk. Daarom zetten we ons in voor meer wijkagenten en het groter maken van het politiekorps in Goes. Ook zijn we voor het gebruik van lokfietsen om fietsendieven te grijpen.

Dorpen

Als lokale partij hebben we hart voor onze dorpen. Daarom heeft Nieuw Goes in haar programma speciale plannen voor ieder dorp. We zijn ook regelmatig in de kernen te vinden om te spreken met inwoners en organisaties. Nieuw Goes heeft zich bijvoorbeeld hard gemaakt voor het behoud van Dorpshuis De Griffioen in Wolphaartsdijk.

Successen

We hebben in ons jonge bestaan al meerdere successen geboekt. Zo is er dankzij ons:

  • geen hondenbelasting meer
  • een openbaar subsidieregister ontstaan
  • een aanpak tegen eenzaamheid gekomen
  • iemand die veel van subsidies afweet in Goes om zoveel mogelijk geld vanuit de EU terug te halen naar de gemeente
  • voor een ondernemer de mogelijkheid om zelf te bepalen of hij of tijdens koopzondagen open is of niet

Lidmaatschap

Als lokale partij werken we volledig onafhankelijk, zonder invloed vanuit een landelijke fractie. Dit geeft ons de vrijheid om onze ideeën en standpunten volledig zelf te bepalen. Onze leden kiezen de koers van Nieuw Goes. U bent van harte welkom om zich als lid bij ons aan te sluiten! Dit is mogelijk via onze website. Een lid betaalt slechts tien euro per jaar.