Nellie Bliek

Nellie Bliek

Partij

  • Nieuw Goes

Nevenfuncties

  • Geen

Vrijwilligerswerk

Ik ben Nellie Bliek, 54 jaar en geboren in Goes. Ik heb twee uitwonende zonen van 29 en 31 jaar. Ik ben opgegroeid in een eenouderbijstandsgezin en weet aan den lijve hoe het is om in armoede op te groeien. Ik heb niet gestudeerd, maar ben meteen na school gaan werken. Dit was bij een Landbouwmechanisatiebedrijf in ’s-Gravenpolder als administratief medewerkster. Ik ben gestopt met werken toen de kinderen geboren werden. Ik wilde mijn kinderen een veilig thuis geven, omdat ik dat zelf niet heb gehad, en dat is me gelukt. In Heinkenszand ben ik bestuurslid geweest van de Peuterspeelzaal en Lid van de Ouderraad van de basisschool. Ook heb ik veel vrijwilligerswerk op school gedaan en diverse cursussen gevolgd. In 2006 ben ik samen met mijn (nu) ex-man eigenaar geworden van Kookmagazijn Passieux. Een hoogsegment kookwinkel en horecagroothandel, met daarbij de laatste 2 jaar taartdecoratieworkshops. Helaas heb ik in 2011 een flinke burn-out gehad waar ik niet meer geheel van hersteld ben.

Bijstand

Ik kwam noodgedwongen in de bijstand terecht. Ik heb divers vrijwilligerswerk gedaan en altijd het streven gehad om uit de bijstand te geraken. Ook nu nog ben ik bezig met het terugkeren in de maatschappij. Ben begonnen met dagbesteding in Kapelle, wat nu een trainingstraject wordt. Wederom administratief werk, wat ik met plezier doe. In 2017 kwam ik door een persoonlijke kwestie terecht bij Nieuw Goes. De eerste verkiezingen werd ik met voorkeursstemmen gekozen, maar heb ik besloten nog geen raadslid te worden, maar eerst te leren. Afgelopen verkiezingen ben ik weer met voorkeursstemmen gekozen en heb ik besloten mijn rol als raadslid te aanvaarden.

Sociaal Domein

Mijn voorkeur gaat uit naar het Sociaal Domein. Ik heb zelf als kind ervaring gehad met Jeugdzorg. Mijn kinderen heb ik zelf begeleid en buiten jeugdzorg kunnen houden. Wel heb ik een pleegdochter gehad en geen goede ervaringen gehad met zowel pleegzorg als jeugdzorg. Hier ligt mijn hart. Kinderen veilig op kunnen laten groeien. Ook mensen in armoede hebben mijn aandacht. Tevens hoe de gemeente zich wel eens gedraagt tegenover een bijstandgerechtigde is een behoorlijk aandachtspunt. Daar kan nog veel in verbeterd worden. De bezuinigingen in de WMO hebben ook mijn aandacht, mede omdat ik hier zelf mee te maken heb. Tevens ligt mijn hart bij de kleine ondernemer, die tegen behoorlijke muren bij de gemeente kan stuiten. Mijn sterke kant is dus mijn levenservaring.