Musea

Goes kent twee mooie musea die een bezoek meer dan waard zijn. In de binnenstad vindt u Historisch Museum De Bevelanden en aan de rand van Goes Museum Stoomtrein Goes-Borsele.

Stoomtrein Goes-Borsele

De Museum Stoomtrein Goes-Borsele is opgericht in 1971. Dit museum laat u het Nederlands spoorwegbedrijf zien, zoals dat was in de jaren '30. U ziet er stoomlocomotieven, wagons, rijtuigen, spoorweggebouwen en voorwerpen van vroeger. U kunt uw bezoek combineren met een prachtige reis met een oude stoomlocomotief door Zuid-Beveland. Het museum draait helemaal op vrijwilligers. Ga voor meer informatie naar www.destoomtrein.nl.

De Museum Stoomtrein Goes-Borsele
Stephensonweg 9
4462 GM Goes
Telefoonnummer: (0113) 270 705

Het station van de historische stoomtrein vindt u bij het parkeerterrein aan de Albert Plesmansweg (industriegebied De Poel II).

Historisch Museum De Bevelanden

In het centrum van Goes vindt u het Historisch Museum De Bevelanden. Dit museum laat de geschiedenis van Noord- en Zuid-Beveland zien. Het is gevestigd in een voormalig klooster, dat ook lange tijd weeshuis is geweest. U vindt er vaste tentoonstellingen over de burgerwacht en schutterij (schuttersgilde), over inpolderingen en overstromingen, het weeshuis, merklappen, de stad Goes en de Bevelandse klederdracht. Daarnaast zijn er regelmatig wisselexposities. Op de website van het museum vindt u meer informatie, www.hmdb.nl.