Monumenten

Goes telt een groot aantal monumenten, vooral in het gebied rond de stadshaven en rond de Grote Markt. Indrukwekkende panden met een groots en interessant verleden. Wie meer over deze panden wil weten, kan een speciale monumentenroute lopen.

Veel monumenten zijn gebouwd in de 16e eeuw. Daarnaast komt u tijdens de monumentenroute 'jonge' monumenten tegen, uit de periode 1870-1940. Verder vindt u in het centrum veel 'kleine' monumenten. Denk bijvoorbeeld aan gevelstenen die horen bij een bepaalde woning of straat.

Ook wie van moderne architectuur houdt, komt tijdens de route veel moois tegen. Zoals verschillende woningen in de nieuwbouwwijk Het Goese Meer. En veel bedrijven hebben gekozen voor moderne architectuur bij het ontwerpen van hun bedrijfspand. De monumentenroute is verkrijgbaar bij het toeristisch informatiepunt aan de Singelstraat en op het Stadskantoor van Goes.

Gratis rondleidingen door stadsgidsen

In juli en augustus geven de stadsgidsen van Gilde de Bevelanden elke woensdagmiddag gratis rondleidingen. Tijdens de rondleiding wijst een gids u op de vele mooie oude panden, op de verschillende bouwstijlen en verrassende uitzichten. De rondleiding duurt anderhalf uur. De start is om 14.00 uur, vanaf het toeristisch informatiepunt aan de Singelstraat. Kijk voor meer informatie op: www.gildedebevelanden.nl