Martijn Vermeulen

Martijn Vermeulen

Nieuw Goes

 Adres

 Schipperswegeling 29
 4461 RP Goes

 Nevenfuncties 
  • Medewerker Documentaire Informatievoorziening bij Gemeente Hulst  
  • Secretaris re-enactment vereniging 2e Bataljon Grenadiers Compagnie

'Twijfel is het begin van wijsheid. Trek niet te snel conclusies, maar vraag alles om dichter tot een waarheid te komen. Daarom ben ik raadslid bij Nieuw Goes. Nieuw Goes is geen partij die voor één ideaal is. Het gaat niet uit van één manier van denken, maar kijkt als leerzame partij streng'

Geschiedenis

Mijn naam is Martijn Vermeulen en ik ben geboren in Goes. Ik woon sinds kort samen met mijn vriendin. Na het behalen van mijn vmbo-t-en havodiploma op het Goese Lyceum heb ik mijn propedeuse geschiedenisleraar gehaald. Hierna heb ik op de Erasmus Universiteit in Rotterdam geschiedenis gestudeerd en mijn master behaald. Na als assistent-manager bij de Aldi te hebben gewerkt, ben ik momenteel actief in het informatiemanagement. Ik maak verschillende bestuurlijke organisaties van dichtbij mee. Verder gaf ik in het verleden les in politiek, geschiedenis en internationale betrekkingen bij de Koninklijke Luchtmacht.

Duizendpoot

Natuur en geschiedenis zijn grote passies van mij. In mijn vrije tijd doe ik aan re-enactment. Dat is het historisch nadoen en beleven van het soldatenleven en slagvelden. Daarnaast schilder ik graag en speel ik accordeon. Concerten/festivals bezoeken en uitgaan zijn dingen die ook graag doe. Kortom, ik ben een duizendpoot die graag leert en zijn handen uit de mouwen steekt.

Dierenwelzijn

Als raadslid houd ik me bezig met Onderwijs, Cultuur, Armoede, Milieu en Dierenwelzijn. Dat laatste moet binnen de gemeente Goes meer aandacht krijgen. Er is in de stad maar één veldje waarop honden los mogen lopen. Hoe gaat het met handhaving van dierenmishandeling en hoe zit het met het aantal vleermuizen en bijen? Er is binnen de gemeente weinig bekendheid over het welzijn van dieren. Het is ons ieder geval gelukt om dit thema in rampenplannen op te nemen. Rekening houden met dieren gebeurt en de hondenbelasting is afgeschaft. Ik sta voor een jachtvrij Goes.

Armoede en cultuur

Armoede onder jeugd is ook een belangrijk punt. Veel jonge mensen groeien op in armoede. Dit aantal is de laatste jaren gelijk gebleven. Zij mogen niet minder kansen krijgen dan anderen. De gemeente moet meer hulp bieden aan jonge jongens en meisjes die problemen hebben. Verschillende regelingen die hen tegenwerken, zijn mogelijk een oorzaak hiervan. Verder vind ik het belangrijk om aandacht te besteden aan cultuur. Er is veel belangstelling voor evenementen, maar die brengen meestal maar één keer iets cultureels op. Ik zie op dit gebied graag meer investeringen die een vaste hoeveelheid toeristen trekt. Voorbeelden hiervan zijn een toeristische route, musea en oude plekken.