Maaltijd Thuis

Woont u in de gemeente Goes? En bent u tijdelijk of langere tijd niet in staat om zelf voor een warme maaltijd te zorgen? Dan helpt Maaltijd Thuis (vroeger Tafeltje Dekje) u daarbij.

Maaltijd Thuis bezorgt van maandag tot en met vrijdag warme maaltijden bij u thuis. De uitvoering hiervan ligt bij Zorggroep Ter Weel. U mag elke dag kiezen uit vijf verschillende maaltijden. Twee daarvan zijn met vlees en één met vis. De andere twee maaltijden zijn zoutarm en vegetarisch. Op een menulijst geeft u per week uw voorkeur aan. U mag kiezen uit  alleen een hoofdgerecht óf een hoofdgerecht met een voor- en nagerecht.

De actuele prijzen van de maaltijden vindt u hier.

Bijzondere bijstand

Heeft u een inkomen dat niet hoger is dan 130 procent van de bijstandsnorm die voor u geldt? En hebt u een klein bedrag aan eigen geld en bezittingen? Dan is het mogelijk om bijzondere bijstand te krijgen voor de maaltijden. U betaalt dan een eigen bijdrage. Die is gebaseerd op de door het Nibud berekende kosten van zelfbereide maaltijden.

Automatische afschrijving

Het betalen van de maaltijden gaat via automatische afschrijving door Ter Weel. Hiervoor moet u een machtiging ondertekenen. Zorg er ook voor dat u voldoende saldo op uw rekening heeft om het bedrag te laten afschrijven. Ter Weel doet dit iedere maand.

Meer informatie

Aanmelden voor Maaltijd Thuis of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Maaltijd Thuis via (0113) 654 259 of via maaltijdthuis-goes@terweel.nl

Meer weten over bijzondere bijstand? Neem dan contact op met de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van Gemeenschappelijke regeling De Bevelanden. Het telefoonnummer is 0113 -239 100.