LI sports wint Groene Pluim 2024

Het Goese bedrijf LI sports heeft dit jaar de Groene Pluim gewonnen. De gemeente Goes reikte de prijs voor de vijfde keer uit. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor organisaties die duurzaam ondernemen. Gemeente Goes zet actief in op het verduurzamen van bedrijven en daar hoort een compliment als de Groene Pluim bij.

Wethouder Joost de Goffau ging vrijdagochtend 28 juni langs om LI sports een symbolische Groene Pluim, een goudpalm, te overhandigen.

LI sports

LI sports levert, ontwikkelt en installeert slimme verlichting voor sportaccommodaties. Hun verlichting verbruikt minder energie dan standaard LED-sportveldverlichting. Bovendien verspreidt de verlichting minder licht naar de omgeving, gaat heel lang mee en heeft minder invloed op nachtdieren. LI sports werkt door heel Nederland en heeft al veel sportclubs en gemeenten geholpen met hun producten en diensten.

In de schijnwerpers

“LI sports is voor ons als gemeente geen onbekende partij”, zegt wethouder De Goffau. “Ook binnen onze gemeentegrenzen hebben ze duurzame verlichting voor ons aangebracht. Met deze Groene Pluim draaien we eigenlijk de rollen een keertje om: we zetten LI sports in de schijnwerpers en dat hebben ze dik verdiend!”

Vijfde keer uitgereikt in Goes

Eerder werd de Groene Pluim in onze gemeente uitgereikt aan Roompot, Grafisch Bedrijf Goes, Cleanmaster Biolux en Dolmans landscaping Group.