Laadpunten

In Goes vindt u verschillende openbare laadpunten voor elektrische auto’s. Heeft u een elektrische auto en geen eigen oprit? Vraag dan een laadpaal aan in de buurt van uw woning.

Laadpalen binnenstad

Op drie locaties rond de Goese binnenstad vindt u openbare laadpalen: op het Molenplein, het Hollandiaplein en de parkeerplaats op het Stationspark.

De gemeente wil deze laadpunten zoveel mogelijk vrijhouden voor elektrische auto's. Daarom zijn twee parkeerplaatsen aangewezen, waar alleen elektrische auto’s mogen laden. Andere auto’s mogen hier niet parkeren.

Let op! Staat uw auto aan een laadpaal, op een parkeerplaats waar betaald parkeren geldt? Dan moet u hier ook parkeergeld betalen.

Laadpalen Parkeergarage Centrum

In Parkeergarage Centrum zijn op de derde verdieping zeven laadpalen aanwezig. Plaatst u uw auto hier aan de laadpaal? Dan betaalt u óók het standaard parkeertarief voor Parkeergarage Centrum. 

Snellaadstation Poel II

Op de parkeerplaats aan de Amundsenweg, tegenover autobedrijf Sturm, vindt u een snellaadstation. De gemeente heeft hier twee parkeerplaatsen aangewezen als laadplaatsen voor elektrische auto’s. Het is voor andere auto’s verboden om op deze plaatsen te parkeren.

Laadpaal aanvragen

Wilt u een laadpaal aanvragen in de buurt van uw woning? Op de website https://www.openbaarladen.nl/goes leest u hoe u dit doet en welke voorwaarden er gelden. 

De laadplaats die u aanvraagt, wordt geen parkeerplaats op kenteken. Het betreft een algemene laadplaats.