Laadpunten

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. In 2030 moeten alle nieuwe auto’s in Nederland zelfs volledig elektrisch zijn. Elektrisch rijden is beter voor de luchtkwaliteit en veroorzaakt minder CO2 uitstoot.

Ruim 50 laadpalen

Niet iedereen heeft ruimte voor een laadpaal naast het huis. Openbare laadpalen zijn dus hard nodig. In de gemeente Goes staan nu ruim 50 openbare laadpalen. Wij gaan het mogelijk maken dat er veel meer openbare laadpalen komen. Wij streven naar 400 laadpalen in 2030. 

Gewenste locatie 

Wij willen het voor de inwoners van Goes zo aantrekkelijk mogelijk maken om over te stappen op een elektrische auto. Goesenaren en andere belanghebbenden konden daarom eind 2023 hun wensen over locaties voor laadpalen kenbaar maken. De reacties zijn verwerkt in een plankaart. 

De gemeente wil dat er op zoveel mogelijk gewenste locaties laadpalen komen. We bekijken nu welke stappen we daarvoor het beste kunnen nemen. 

Niet alle reacties zijn bij het maken van de plankaart meegenomen. Soms is een locatie niet geschikt voor een laadpaal omdat er kabels of leidingen in de grond liggen. Ook is er soms niet voldoende ruimte om een laadpaal te plaatsen, bijvoorbeeld omdat de stoep te smal is of omdat er boomwortels in de weg liggen.

Let op: parkeergeld

De gemeente wil de openbare landpalen zoveel mogelijk vrijhouden voor elektrische auto’s. Daarom zijn bij iedere laadpaal twee parkeerplaatsen aangewezen waar alleen elektrische auto’s mogen staan laden. Andere auto’s mogen hier niet parkeren.

Let op! Staat uw auto aan een laadpaal op een parkeerplaats waar betaald parkeren geldt? Dan moet u hier ook parkeergeld betalen. Staat uw auto aan een laadpaal op een parkeerplaats waar een parkeervergunning is vereist? Dan moet u over een parkeervergunning beschikken of gebruik maken van een dagdeelkaart.