Koninklijke onderscheiding, lintje

Algemeen

Overal in Goes zetten inwoners zich in voor anderen of voor een goed doel. Meestal doen ze dat op de achtergrond. En vinden ze dit zelf maar heel gewoon. Maar deze mensen mogen best eens in het zonnetje staan! Kent u zo'n inwoner die dat verdient? Denk dan eens aan een Koninklijke Onderscheiding (een lintje). Voor veel mensen is dat een heel waardevol compliment. Iedereen mag zo’n lintje voor iemand aanvragen.

Wanneer een lintje aanvragen?

Iemand verdient een lintje als hij of zij bijzonder werk heeft gedaan voor anderen of voor een goed doel. Bijvoorbeeld door jarenlang vrijwilligerswerk te doen voor de kerk of een vereniging. Of door vrijwillig actief te zijn in de sport, cultuur of pleegzorg. Maar een bijzondere invulling van betaald werk telt in heel specifieke gevallen ook! Denk aan iemand die op zijn eigen vakgebied buitenom zijn werkuren zijn best doet om gehandicapten een baan te geven. Of aan iemand die in zijn baan iets slims uitvindt. Iets waar veel mensen voordeel van hebben.

Aanvragen

Het aanvraagformulier voor een lintje is hieronder in te vullen:

Start aanvraagformulier voor een lintje

Hier ziet u precies wat u op het aanvraagformulier moet invullen en welke bijlagen u moet toevoegen. Het is belangrijk dat u uw aanvraag op tijd bij ons inlevert. Dit omdat verschillende partijen uw aanvraag moeten behandelen.

De dag waarop mensen een Koninklijke Onderscheiding krijgen, noemen we ‘lintjesregen’. Die dag is rond 26 april, de laatste werkdag vóór Koningsdag. Wilt u dat iemand een lintje krijgt bij de volgende lintjesregen? Dan moet uw verzoek vóór 15 juli bij ons binnen zijn. Lukt het niet om de aanvraag op tijd te versturen? Mail of bel ons dan.

In bijzondere gevallen kan iemand zijn of haar lintje ook op een ander moment krijgen. In dat geval ontvangen wij het aanvraagformulier graag minimaal zes maanden voor de gewenste uitreikingsdatum.

U kunt ook iemand voordragen voor de erepenning voor Menslievend Hulpbetoon
Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon | Onderscheidingen | Koninklijke onderscheidingen (lintjes.nl) 

Video lintjesregen 2024

Foto's lintjesregen 2024

Foto's lintjesregen 2024

Meer weten of even overleggen?

Stel uw vraag aan Tom de Koning via stadskantoor@goes.nl . Of bel naar (0113) 249 600