Isolatiesubsidie beschikbaar voor woningeigenaren

Ben je eigenaar en bewoner van een slecht geïsoleerd huis? Dan kan je in aanmerking komen voor een subsidie van het Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP). Het gaat om een subsidie van maximaal €1700,- voor het isoleren van je woning.

Subsidie om je huis te isoleren

De subsidie is bedoeld voor slecht geïsoleerde koopwoningen, zoals woningen met energielabel D, E, F of G, of woningen waarvan twee delen niet goed zijn geïsoleerd, zoals het dak en de vloer. Met deze subsidie kan je jouw huis beter isoleren, bijvoorbeeld door isolatieglas te plaatsen of muren, daken en vloeren te isoleren. Dit kan je laten doen door een professioneel bedrijf, maar ook doe-het-zelvers komen in aanmerking voor de subsidie.

Stapelbaar met ISDE-subsidie

De subsidie van het Zeeuws Isolatieprogramma is stapelbaar met de ISDE-subsidie. Combineer je deze subsidies? Dan krijg je dus nog meer isolatiekosten terug.

Waarom isoleren?

In een slecht geïsoleerd huis vliegt de warmte naar buiten in de winter. En op warme dagen komt de warmte juist binnen. Door isolatie blijft de temperatuur in huis stabiel en aangenaam. Dit merk je ook in je portemonnee. Als je huis goed geïsoleerd is, verbruik je namelijk minder energie en dit zorgt weer voor een lagere energierekening.

Meer weten of direct de subsidie aanvragen? 

Ga naar www.zeeuwsisolatieprogramma.nl of mail naar isolatie@reszeeland.nl.

Gratis advies

Wil je eerst weten welke isolatiemaatregelen het beste bij jouw huis passen? Dan kan je gratis advies krijgen van een isolatieadviseur. Ga hiervoor naar www.zeeuwsisolatieprogramma.nl/isoleren/huidige-isolatie-checken/.

Het Zeeuws Isolatieprogramma 

Het Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP) is een initiatief van Regionale Energiestrategie (RES) Zeeland waarin twaalf Zeeuwse gemeenten samenwerken. ZIP is de Zeeuwse uitwerking van het Nationaal Isolatieprogramma (NIP). In Zeeland zijn 50.000 Zeeuwse koophuizen slecht geïsoleerd. Om woningeigenaren te helpen hun woning beter te isoleren, verdeelt het ZIP de komende drie jaar in totaal zo’n 17 miljoen euro isolatiesubsidie in Zeeland.