Informatiebijeenkomst Klimaattuinen en Groene Daken

Wil je weten hoe je jouw huis en tuin groener kunt maken? Kom dan dinsdag 28 juni van 19.00 tot 21.00 uur naar de informatiebijeenkomst Klimaattuinen en Groene Daken in Het Bespaarhuis, Lijnbaan 14 in Goes.

Ons klimaat is aan het veranderen. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Heftige buien kunnen wateroverlast veroorzaken: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. Langdurige hitte kan bij veel mensen tot gezondheidsklachten leiden. Eén van de oorzaken is de 'verharding' of 'verstening' van onze leefomgeving. En daar kunnen we zelf ook iets aan doen!

Groene tuin

Kijk eens goed rond in jouw tuin. Zijn al die stenen en tegels wel nodig? Een groene tuin is een rustpunt, waar je lekker kunt ontspannen of gezellig samen kunt zijn met vrienden. Tuinieren brengt je buiten in beweging en kinderen kunnen er spelen, ontdekken en hun energie kwijt. Een groene tuin geeft schaduw en verkoeling tijdens de steeds warmere zomers. Meer groen en minder stenen in de tuin is fijn voor jezelf, veel soorten dieren én goed voor het klimaat. Alle kleine B-tjes helpen! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben voor een eenvoudig te onderhouden groene tuin. Kijk voor tips eens op www.steenbreek.nl/tuintips.

Informatiebijeenkomst Klimaattuinen en Groene Daken

Wil je weten hoe jezelf aan de slag kunt gaan om je huis en tuin klimaatproof te maken? Kom dan dinsdag 28 juni van 19.00 tot 21.00 uur naar de informatiebijeenkomst Klimaattuinen en Groene Daken in Het Bespaarhuis, Lijnbaan 14 in Goes. Laat je inspireren door de voorbeeldtuinen, informatie over groene daken en de subsidieregeling daarvoor, het plaatsen van een regenton en nog veel meer. Heb je geen tuintje maar wel groene vingers? Dan is misschien een geveltuintje een goed idee!

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via e-mail: bespaarhuis@goes.nl of bel 14-0113. Parkeren kan bij de Jumbo.

Klimaat en duurzaamheid

De campagne ‘Alle B-tjes helpen’ is een initiatief van gemeente Goes om Goesenaren te inspireren om bewust duurzame keuzes in het dagelijks leven te maken. Zo vinden we oplossingen dichtbij huis die bijdragen aan onze eigen leefomgeving. Elk B-tje is zinvol en draagt bij aan een schone toekomst in Goes. Elk W-tje verdient het om gedeeld te worden en andere Goesenaren te inspireren.
www.samenspel.goes.nl/allebtjeshelpen/