Nieuws

Gemeentearchief
HOME  |  Actueel  |  Nieuws

Nieuws

 • Drukte in de studiezaal

  In onze studiezaal is het momenteel wat drukker dan gewoonlijk. Op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend zijn er leerlingen 5 vwo van het Calvijn College aanwezig om onderzoek te doen in onze archieven. Dit project loopt een aantal maanden en wordt op 17 april afgesloten met een Academische Zitting o.l.v. wethouder André van der Reest, waarbij de leerlingen hun resultaten zullen presenteren. 

  Wij vragen om uw begrip en hopen dat u net als wij enthousiast bent over dit project waarbij een nieuwe generatie kennis maakt met al het moois dat ons gemeentearchief te bieden heeft. 


   

 • Zoeken in onze archieven en collecties

  (Veel foto's uit onze collectie zijn vanwege de recente ontwikkelingen in het auteursrecht momenteel helaas niet online te bekijken. De beschrijvingen van deze foto's zijn nog wel beschikbaar. De foto's kunt u in onze studiezaal bekijken. Ook documenten die nog niet gedigitaliseerd zijn, kunt u hier inzien.)


   

 • Oud schrift lezen

  Op Wat staat daer, een website om zelf te oefenen met het lezen van oud schrift, is als 'paleopuzzel' een tekst uit de collectie van het Gemeentearchief Goes geplaatst. De tekst gaat over dokterskosten die door de kerk betaald worden: https://watstaatdaer.nl/forum/paleopuzzel-nr-60-dokterskosten-voor-rekening-van-de-kerk.


   

 • Studiezaal

  Studiezaal vrijdags gesloten


  Met ingang van 1 januari 2019 zijn de openingstijden van de studiezaal van het Gemeentearchief gewijzigd. Nieuwe openingstijden: maandag tot en met donderdag van 9:00-12:30 uur. Verder op afspraak: gemeentearchief@goes.nl of (0113) 249 783.


   

 • Exposities in het Stadskantoor

  Nu te zien:

  Tatiana Agureeva - schilderijen

  Verwacht:

  Agenda