Nieuws

Gemeentearchief
HOME  |  Actueel  |  Nieuws

Nieuws

 • Studiezaal toegankelijk op afspraak  Wij zijn u graag digitaal van dienst, maar soms is het nodig fysiek een bezoek te brengen aan de studiezaal.

  Voor alle duidelijkheid: de studiezaal is alleen open voor bezoekers met een vraag die niet digitaal kan worden afgehandeld. Een afspraak is dus alleen mogelijk als blijkt dat onze medewerkers u door middel van digitale dienstverlening niet verder kunnen helpen. Uw aanvraag wordt vooraf door ons beoordeeld. lees verder


   

 • Jaarlijks educatieproject Calvijn College weer gestart

  Leerlingen vwo5 van het Calvijn College zijn weer gestart met de opdrachten bij het Gemeentearchief. In verband met de Corona-maatregelen gebeurt dat vooralsnog alleen digitaal. De leerlingen kunnen nu geen onderzoek in onze studiezaal doen. Het Gemeentearchief heeft de archiefstukken die bij de opdrachten horen gedigitaliseerd. Dit jaar vindt het project voor de tiende maal plaats. Lees meer over het project.


   

 • Pinautomaat studiezaal

  Sinds kort beschikken wij over een pinautomaat in de studiezaal. Dus als u, bijvoorbeeld, scans of fotokopieën bij ons afneemt, kunt u nu ook met pin betalen. Wij verzoeken u dan ook om, indien mogelijk, met uw pinpas te betalen. Mocht u niet kunnen pinnen, dan kunt u alsnog contant betalen bij de balie Dienstverlening. Wij hopen u hierdoor nog beter van dienst te kunnen zijn.


   

 • Online formulier schenking en inbewaringgeving van documenten of archieven

  Wilt u archiefbescheiden (documenten, beeldmateriaal (foto’s, films, prenten), (historische) boeken, kaarten) of archieven aan het Gemeentearchief schenken, of bij ons in bewaring geven? Fijn dat u aan het Gemeentearchief denkt.

  Tegenwoordig kunt u uw schenking of inbewaringgeving melden via een online formulier. Lees verder


   

 • Zoeken in onze archieven en collecties

  Zoek in onze database door op bovenstaande foto te klikken.

  (Veel foto's uit onze collectie zijn vanwege de recente ontwikkelingen in het auteursrecht momenteel helaas niet online te bekijken. De beschrijvingen van deze foto's zijn nog wel zichtbaar.)

  Verder zoeken?

  Zoek in deze website

  Zoek in de website Historie van Goes


   

 • Oud schrift lezen

  Op Wat staat daer, een website om zelf te oefenen met het lezen van oud schrift, is als 'paleopuzzel' een tekst uit de collectie van het Gemeentearchief Goes geplaatst. De tekst gaat over dokterskosten die door de kerk betaald worden: https://watstaatdaer.nl/forum/paleopuzzel-nr-60-dokterskosten-voor-rekening-van-de-kerk.


   

 • Exposities in het Stadskantoor

  Nu te zien:

  Momenteel zijn er in verband met de Corona-maatregelen geen exposities.


  Expositie van het Gemeentearchief gemist? Kijk in ons Digitaal museum.


  Verwacht:

  Agenda