Watersnoodramp 1953

Gemeentearchief
HOME  |  Onderwijs  |  Watersnoodramp 1953

Watersnoodramp 1953

 

Op 1 februari 1953 vond de Watersnoodramp plaats. Onder invloed van zware storm en springvloed braken vele dijken in Zuidwest-Nederland.

Het gemeentearchief van Goes en dat van Noord-Beveland hebben in 2008 een lesbrief uitgebracht over de oorzaken en gevolgen van de watersnoodramp die grote delen van Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant trof. Ook is een website ontwikkeld waarop naast de lesbrief ook spelletjes en een quiz kunnen worden gespeeld. 

Het lesmateriaal is bestemd voor het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het gemeentearchief Goes verzorgt op aanvraag gastlessen.

Heeft u herinneringen, foto's of andere zaken die betrekking hebben op de Watersnoodramp? U kunt deze mailen naar gemeentearchief@goes.nl

Bekijk hier filmpjes van de ramp.

Om naar de herinneringen van ooggetuige Rinus de Regt te gaan, klik hier

Documenten als binnen- en buitenlandse kranten, krantenknipsels, tijdschriften, brochures, boeken, ooggetuigeverhalen en nog veel meer over de watersnoodramp zijn bijeengebracht in Krantenbank Zeeland. De documenten zijn afkomstig uit de collecties van de Zeeuwse Bibliotheek, het Watersnoodmuseum en het gemeentearchief Schouwen-Duiveland. U vindt dit materiaal op www.krantenbankzeeland.nl in de tabel rechts onder 'krant', helemaal onderaan (onder de Zierikzeesche kranten).

De Noorddijk in Wolphaartsdijk in 1953