HOME  |  In de gemeente  |  Werkzaamheden Piet Heinkavel

Werkzaamheden Piet Heinkavel

Zoals bekend, gaat een ontwikkelaar aan de slag met het bouwen van appartementen op de Piet Heinkavel in Goes. Binnenkort gaan de werkzaamheden van start.

Werkzaamheden starten 1 juni

Vanaf 1 juni start aannemer Firma Reimerswaal met het bouwrijp maken van de Piet Heinkavel. Dit betekent dat er werkzaamheden worden uitgevoerd zodat het terrein straks klaar is om te starten met de bouw. We verwijderen asfalt, passen de riolering aan en verwijderen ondergrondse funderingen. Deze werkzaamheden duren tot uiterlijk 25 juni. Er wordt gewerkt van maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 17:00 uur. Er kan geluidsoverlast ontstaan en gebruikelijke overlast rond een bouwplaats. We doen er uiteraard alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Verplaats uw fiets

Omdat er vanaf 1 juni gewerkt wordt op de Piet Heinkavel, verplaatsen we de fietsenrekken die hier nu staan, naar het Stationsplein (voorzijde station). Zie ook de afbeelding hieronder voor de nieuwe locatie van de rekken. Om de rekken op het Stationsplein te plaatsen zijn enkele aanpassingen nodig. De aannemer start op 11 mei met bestratingswerkzaamheden op het Stationsplein. Meer over deze werkzaamheden leest u op www.goesbeterbereikbaar.nl. Vanaf 25 mei starten we met het verplaatsen van de fietsenrekken. We verzoeken iedereen om zijn of haar fiets voor 25 mei uit het fietsenrek op de Piet Heinkavel te halen. Vanwege de huidige situatie kunnen we ons voorstellen dat niet iedereen in de gelegenheid is om zijn of haar fiets te verplaatsen. De aannemer verplaatst de achtergebleven fietsen.

Werkzaamheden vanaf 1 juli

Rond ongeveer 1 juli start de ontwikkelaar met het bouwen van de appartementen. U hoort hier meer over via de ontwikkelaar.

Parkeren

Tot nu toe is er een tijdelijk parkeerterrein op de locatie Piet Heinkavel. Dit parkeerterrein is geplaatst in de periode dat parkeergarage Centrum werd aangelegd. Omdat er na de oplevering van de parkeergarage geen ander doel was voor dit terrein, is het tot nu een parkeerplaats gebleven. Op de Piet Heinkavel geldt een gemixt parkeerregime, namelijk betaald parkeren en vergunninghoudersparkeren.

We verwijzen de mensen die hier betaald parkeren graag door naar de andere parkeermogelijkheden. Aan de zuidzijde van het centrum zijn dit: Hollandiaplein, parkeergarage Centrum, parkeergarage Stadspoort en parkeerterrein Koepoort. Daarnaast zijn er voldoende vrije parkeerplaatsen te vinden op andere locaties in Goes, zoals het Molenplein. Parkeerders worden de komende periode actief geïnformeerd over de alternatieven.

Voor vergunninghouders is het van belang dat er in de nabije omgeving van de woning een alternatieve parkeerplaats beschikbaar is, bijvoorbeeld aan de M.A. de Ruijterlaan of het Hollandiaplein. We hebben de parkeerdruk in de directe omgeving van de Piet Heinkavel in kaart gebracht en nemen op korte termijn een besluit over alternatieve locaties. Wij brengen vergunninghouders hiervan op de hoogte, zodra hierover meer duidelijkheid bestaat.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Voor vragen over de werkzaamheden ‘bouwrijp maken’ van 1 t/m 25 juni, kunt u contact opnemen met Jacco Houmes, via j.houmes@goes.nl of (0113) 249 762.
  • Voor vragen rondom de werkzaamheden aan het Stationsplein, kunt u contact opnemen met Victor de Vries, via v.de.vries@goes.nl of 06-12201629.
  • Voor overige vragen over de Piet Heinkavel kunt u contact opnemen met Rutger Wondergem, via r.wondergem@goes.nl of (0113) 249 904.