HOME  |  In de gemeente  |  Werk in Uitvoering  |  Afsluiting brug bij Wilhelminadorp

Afsluiting brug bij Wilhelminadorp

Dit item is verlopen op 23-03-2019.

In de periode van 25 februari tot 22 maart 2019 worden de sluis Goese Sas en de brug bij Wilhelminadorp gerenoveerd.

De sluis is deze vier weken volledig afgesloten voor zowel scheepvaart als voor fietsers en voetgangers. De brug bij Wilhelminadorp is van 4 maart tot 22 maart volledig afgesloten voor scheepvaart- en landverkeer.

Werkzaamheden

De aansturing van de brug en sluis wordt volledig vernieuwd. Dit is nodig om de brug en sluis te laten voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. De brug bij Wilhelminadorp krijgt bijvoorbeeld een nieuwe besturingskast, slagbomen, aandrijving en een extra camera om het wegverkeer beter te overzien. Bij de sluis Goese Sas komen bijvoorbeeld slagbomen voor de sluisdeuren, nieuwe besturingskasten en in het bediengebouw komt een nieuwe bedieningsunit.

Planning

De werkzaamheden vinden plaats in week 9 t/m 12 in 2019. De werkzaamheden aan de brug worden in week 10 t/m 12 uitgevoerd. In week 9 wordt de brug op aanvraag lokaal bediend. Deze aanvraag kan door te bellen met het vaste nummer van de sluis.

Omleidingen

Voor fietser en voetgangers komt dicht bij de brug Wilhelminadorp een tijdelijke (nood) brug, zodat het kanaal plaatselijk oversteken mogelijk blijft. Voor het gemotoriseerde verkeer komt een omleidingsroute via de Ringbrug.